Sport

Halálközeli élménye volt a magyar teniszezőnek

Czink Melinda (czink melinda, )
Czink Melinda (czink melinda, )

Czink Melinda rendkívül rossz tapasztalatokat szerzett az angol egészségügyről. Mint mondta, kis híján az életével fizetett mások figyelmetlensége miatt.

Czink Melinda azt mondja, két órán múlt, hogy nem halt meg. A világranglistán 127. helyen álló teniszezőnőnk ahelyett, hogy a wimbledoni seregszemlére készülne, egy birminghami kórházban lábadozik.

„Rutin vakbélműtétet kellett volna elvégezni rajtam egy privát kórházban, ehelyett egy államiba küldtek, egy vágás helyett most három van a testemen” – kezdett bele a történet elmesélésébe a Nemzeti Sportnak adott interjújában Czink.

A magyar teniszező edzeni indult Birminghamben, amikor fájni kezdett a hasa. Elsőre azt hitte, hogy rosszat evett. Aztán mikor rosszabbodott az állapota, egy, a versenyre felvett helyi orvos megvizsgálta és felírt neki egy gyógyszert, amitől egy kis ideig jobb lett a helyzet, de miután Czinknek ismét nagy fájdalmai voltak, újból felkeresték az orvost.

„Akkor már azt mondta, lehetséges, hogy vakbélgyulladásom van. Vártunk néhány órát, hátha jobb lesz a helyzet, aztán reggel hatkor kihívták a mentőket. A helyi protokollnak megfelelően a legközelebbi kórházba vittek. Ekkor már üvöltöttem a fájdalomtól, reggel kilenckor pedig morfiumot kaptam. Aztán átvittek a testvérkórházba, ahol úgy volt, hogy délután négykor megoperálnak. Ehhez képest tizenkét órát vártam a műtétre, teljesen megdagadt a hasam. Péntek hajnali negyed ötkor meg is műtöttek…”folytatta a hihetetlennek tűnő történetet Czink.

A műtős utólag elmondta a 30 esztendős teniszezőnek, hogy a vakbele majdnem szétrobbant, annyira perforálódott. A szerveit és a hasüregét is elkezdte megfertőzni, így ki kellett tisztítani „mindent”, majd még három napig a kórházban kellett maradnia, ahol napi kétszer infúziót kapott.

„Aztán pénteken bezárták a szárnyat, ahol feküdtem, és áttoltak egy másik kórterembe, ahol már hatan voltak, mind hatvan év feletti beteg. Az egyik a műtőasztalon halt meg, a mellettem fekvőnek szétrobbant a karjában az ér, és rám fröccsent valami, a szemközti ágyon fekvő nem tudta visszatartani az ürülékét, így éjszaka kétszer is ott végezte el a dolgát az ágy mellett. Mindezt úgy, hogy a fertőzésveszélytől próbáltak megóvni…” – így Czink, akinek elmondása szerint a női teniszezők szervezetétől, a WTA-tól senki sem látogatta meg, még csak rá sem telefonáltak.

Czink azt mondja, nem sajnáltatni akarja magát, csak fel szeretné rá hívni a figyelmet, hogy miközben ők a profi látszatot igyekeznek fenntartani a szervezetről, addig a WTA kevés figyelmet szentel a sportolóknak. Pedig Czinknek még egy nemzetközi biztosítása is van, amit a WTA-tól kap, és évi több ezer dollárt fizet érte, amiért elviekben minden ellátást állnak.

Csak nem mindegy, hogy hol…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik