Sport

Benedek: Szép a szerb himnusz, de a magyar szebb

benedek dalma (benedek dalma, )
benedek dalma (benedek dalma, )

Nyilatkozatok a kajak-kenu Eb első döntős napja után.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti döntőiben.

Az aranyat az 500 méteres női kajaknégyes nyerte, a másik két dobogós hely pedig 1000 méteren született: a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó második, a kajakos Medveczky Erika pedig harmadik lett, abban a számban Benedek Dalma lett az első, szerb színekben.

Medveczky Erika, a bronzérem büszke birtokosa:

“Volt egy taktikám, ahogy felépítettem a pályát, de 600-700 méternél nagyon megcsapott az oldalszél, és a végén már szenvedtem rendesen. Nagyon magasan ülök a hajóban, és sok erőmet elvette a harc a széllel. Nagyon örülök ennek a bronznak, hiszen először indultam a felnőtt mezőnyben egyest, ráadásul miután tavaly nem jutottam ki egyetlen versenyre sem, sokan azt hitték, abbahagyom a versenyzést. Magam is gondolkodtam rajta, de most azt remélem, hogy ennél magasabb csúcsokat is meghódíthatok ebben az évben.”


Fotó: AFP
A képre kattintva galéria nyílik.

Az Európa-bajnok Benedek Dalma: “Egy kicsit féltem ettől a helyzettől. Szép a szerb himnusz is, de a magyar azért szebb.”

A vezérevezős Kárász Anna a kajak négyes aranyérme után:

“Nagyon izgultam a verseny előtt, hogy megfeleljek az elvárásoknak, de a tegnapi előfutam-győzelem azért megnyugtatott és magabiztosságot adott a mai döntőre. Az Eb előtt három közös edzésünk volt, a többiek sokat segítettek a felkészülésben és most, a finálé előtt is. Rendkívül boldog vagyok ezzel az aranyéremmel, már nagyon régen hallottam a magyar himnuszt, úgyhogy ez most nagyon jólesett.”

Vasbányai Henrik és Mike Róbert ezüstöt zsebelt be a kenu kettesek között:

“Tavaly egyszer már kipróbáltuk magunkat együtt, akkor nem működött, idén azonban úgy tűnik, minden passzol. Ahogy Robi, az Öreg mondja, benőtt a fejem lágya” – fogalmazott Vasbányai Henrik, aki 21 esztendős, és így hét évvel fiatalabb társánál.

“Nincs főnök a hajóban, mindenki elmondhatja, amit gondol. Például az öltözködés, hogy mit vegyünk fel a versenyre, az Henrik dolga, én pedig kormányzok a hajóban. A rajtnál nem volt figyelmezetés, hanem egyszerűen lecsapódott a rajtgép, és a győztes oroszok annak köszönhetik győzelmüket, hogy jobban reagáltak ebben a helyzetben” – így Mike Róbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik