Sport

A Mocsai-csapat kikapott a szlovákoktól

vadkerti attila (vadkerti attila, )
vadkerti attila (vadkerti attila, )

Az utolsó, tét nélküli kézilabda-Eb-selejtezőn a férfi-kézilabdaválogatott 31-30-as vereséget szenvedett Szegeden Szlovákiával szemben.

A mieink 25-25-ös döntetlent értek el Lettországban a hét közepén, ezzel megszerezték a még hiányzó egy pontot. Azt a pontot, amellyel bebiztosították a dániai Európa-bajnoki részvételt.

Az utolsó, szegedi, Szlovákia elleni meccs előtt többen is vírusos megbetegedéssel küzdöttek, Nagy Lászlónak pedig fogműtéte volt. Mocsai Lajos mindezektől függetlenül is a fiataloknak akart több lehetőséget adni ezen a meccsen.

Nem volt ott a keretben Nagy Kornél, Ilyés Ferenc, Ancsin Gábor, Mikler Roland, Putics Barna. A kapuban a szegedi Tatai Péter kezdett, ő négy hetest is kifogott Lettországban.

Jól kezdett a magyar csapat, vezetett 3-1-re, innen viszont a szlovákok átvették a kezdeményezést, Urban góljánál már 6-5-re vezetett. Stochl remekelt a vendégek kapujában, míg a mieinknél Kocsi András, Lele Ákos és Zdolik Bence is szerepet kapott.

11-8-ra is vezetett Szlovákia, de a mieink a félidőre visszavették a vezetést, 16-15-tel fordultak a csapatok.

A második félidőre Pallag Péter állt a magyar kapuba, de Frantisek Sulc, a szegediek szlovák játékosa nagyon belelendült, folyamatosan a szlovákoknál volt az előny.

A meccs végén Császár egyenlített (29-29), ezután viszont labdaeladások sorozata következett. A PSG-be igazoló magyar hetesét aztán Stochl kifogja, majd az idegek harcából a szlovákok jöttek ki győztesen, Sulc végül nyolc gólt lőtt.

Kellemetlen meglepetés, még jó, hogy nem volt tétje.

Eredmény – férfikézilabda-Eb-selejtező:

Magyarország – Szlovákia 30-31 (16-15)

Magyarország: Tatai, Pallag (kapusok), Balogh 2, Császár 7 (4), Harsányi 2 (1), Kocsi, Lele 1, Lékai 4, Mocsai 4, Schuch, Szalafai 4, Szöllősi 2, Vadkerti 1, Varsandán 2, Zdolik, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Horvátország – Lettország 26-24

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 10 pont
2. Magyarország 7 pont
3. Szlovákia 4 pont
4. Lettország 3 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik