Sport

Ilyen még nem volt: strandpóló a Széchenyiben

kásás tamás (kásás tamás, )
kásás tamás (kásás tamás, )

Új környezetben, eddig „sportágidegen" helyen, az idén százéves fürdőben rajtol el jövő pénteken az idei országos strandvízilabda-bajnokság.

A Tesco támogatásával indul a jövő héten a XIV. Strandvízilabda Bajnokság. A megnyitó június 21-én lesz Budapesten, az idén 100 éves Széchenyi Fürdőben, ahol az este tíz órától kezdődő meccsek mellett éjszakába nyúló parti is várja a vízilabda és a jó hangulat szerelmeseit – mondta el Ambrus Tamás főszervező, a Strandvízilabda Szövetség alapítója.

Ezután országos „turnéra indul” a bajnokság: selejtező fordulót rendeznek Balatonfüreden, Nyíregyházán, Balatonlellén és Orosházán. A döntőt a siófoki kikötőben rendezik majd július 27-én.

A bajnokság fővédnöke idén is Kásás Tamás. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak különösen fontos a strandvízilabda ügye, hiszen, mint mondta „a nyár legnagyobb bulija még népszerűbbé teheti a sportot és a vízilabdát a versenyekre kilátogató fiatalok számára“.


Fotó: Head Communication

A strandvízilabda a tengerpartokról indult útjára, kisebb pályán játsszák, mint a hagyományos vízilabdát. Egy csapat kapusból és három mezőnyjátékosból áll, akik nem időre játszanak, hanem hat gólig tartó szetteket kell nyerniük a győzelemhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik