Sport

Tovább keményedik a Szeged pólócsapata

tóth márton (tóth márton)
tóth márton (tóth márton)

Jansik Szilárd és Tóth Márton személyében két válogatott kerettag igazol a bajnoki bronzérmes férfi-vízilabdacsapathoz.

Az A Híd Szeged együttesének nem úgy sült el az elmúlt szezon ahogyan szerették volna, ugyanis bár megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokságban nem sikerült döntőt játszani és az Euroligában is tovább szerettek volna menetelni.

Vincze Balázs és a klub így érthetően megerősítené a keretet, és ennek szellemében már korábban bejelentették, hogy a csapathoz igazol a ferencvárosi nevelés, Sánta Dániel (két évre). Szerdán aztán újabb két játékost jelentettek be: a válogatott kerettag Jansik Szilárd és Tóth Márton játszik majd jövőre Szegeden (mindketten egy évre írtak alá).


Fotó: MTI

Tóth Márton a KSI-ben kezdte a pólózást, majd a Honvédhoz került, hogy aztán 2006-ban a Vasashoz igazoljon, ahol három bajnoki címet szerzett, korábban pedig junior-Európa-bajnoki ezüstérmes és ifi világbajnoki második volt.

Egy ferencvárosi kitérő után visszatért a Honvédhoz, majd ismét a Vasashoz igazolt, hogy aztán a Possilipóban pólózzon az utóbbi időszakban. Szerepet kapott Kemény Dénes válogatottjában is.

Jansik Szilárd a KSI csapatából, az OB I. B-ből került be Benedek Tibor bő keretébe, a junior válogatottnak viszont oszlopos tagja. A KSI csapatával idén feljutott az első osztályba és az ifi bajnokságot is megnyerték.

A szerdai tájékoztatón bejelentették, 99 százalék, hogy a csapat nem indul a Bajnokok Ligájában, mert az 30 százalékkal megdobná a költségvetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik