Sport

Polgármesteri egyeztetés a szervezőkkel

ottusa(960x640)(2).jpg (öttusa, )
ottusa(960x640)(2).jpg (öttusa, )

A jó tapasztalatok alapján ismét Székesfehérvár ad otthont a Junior Öttusa Világbajnokságnak, a szervezők az előkészületi munkákról tájékoztatták Cser-Palkovics András polgármestert.

A 2013-as Szent István Emlékév egyik kiemelkedő sporteseménye lesz a július 25-e és július 31-e között megrendezésre kerülő Junior Öttusa Világbajnokság.

Az eddigi kellemes benyomások alapján hozzák ismét Székesfehérvárra ezt a világversenyt. Dr. Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke pozitív példaként említette az Önkormányzat és a Szakosztály jó kapcsolatát és megköszönte a támogatást a Dr. Cser-Palkovics András polgármesternél tett kedd esti látogatáson. Ezen részt vett még a szervezőbizottság elnöke, Tóth István, a Volán Fehérvár Öttusaszakosztály Igazgatója, Vörös Zsuzsanna és az Alba Volán SC ügyvezetője, Sárvári László.

A szervezőbizottság tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét az előkészületekről. Minden a tervek szerint halad. Csaknem kétszáz sportoló vesz részt a hétnapos megmérettetésen.

A verseny helyszíneiről is megszülettek a megállapodások. A vívást a Köfém Sportcsarnokban, az úszást a Csitáry G. Emil Városi Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Kunos Lovardában rendezik meg. Itt tartják majd az eredményhirdetéseket is.

Újdonság, hogy a Junior Öttusa VB nyitóünnepségét már a versenyt megelőző napon, július 24-én este a Városház téren tartják, ahová a csapatok közösen vonulnak fel. A megnyitó ünnepség után az Önkormányzat és az Öttusa Szövetség közös szervezésében először kerül sor öttusa szenior találkozóra a Hiemer-házban. A programra a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, illetve dobogósokat, a fehérvári öttusa legendáit és a szakszövetség korábbi elnökeit is meghívják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik