Sport

Marosi és Földházi az öttusa Magyar Bajnok

Marosi Ádám (marosi ádám, )
Marosi Ádám (marosi ádám, )

Hétvégén rendezték az öttusázók Nyílt Nemzetközi Országos Bajnokságát.

A férfiaknál 41-en, a nőknél 34-en versenyeztek a szokatlanul korai időpontban megrendezett bajnokságon, amelyen angol, olasz, portugál, német, japán és még ausztrál versenyzők is rajthoz álltak. Az öttusázók évek óta nyílt bajnokságokat kénytelenek rendezni, hiszen ezt a csodálatos, időigényes sportágat egyre kevesebb fiatal választja és ennél is kevesebb éri el aktív versenyzőként a felnőtt kort.

A szombaton és vasárnap rendezett versenyen speciel hat férfi és öt felnőtt magyar versenyző állt rajthoz, ami összesen tizenegy. Alig két évtizeddel ezelőtt még a női és a férfi felnőtt válogatott kerete állt 12-12 főből.

Ennek ellenére remek versenynek lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók, családtagok. A férfiaknál az idei világkupa-döntő és a tavalyi londoni olimpiai bronzérmese Marosi Ádám és a felnőtt mezőnybe egyre jobban beleerősödő Demeter Bence külön versenyét hozta – végül előbbi örülhetett jobban.

Marosi sportolói és emberi nagyságáról tanubizonyságot téve a győzelme után egyből a gátra ment.

A nőknél a futás és lövészetet vegyítő utolsó versenyszámig a KSI ifjú tehetsége Földházi Zsófi és az örök ígéret Gyenesei Leila mindössze nyolc pont különbséggel állt az első, illetve a második helyen. A kombináltban aztán Gyenesei nem találta a tempót és a táblát, így a még junior korú Földházi simán nyert.

Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság, eredmények

Nők:

1. FÖLDHÁZI Zsófia HUN 5464 pont
2. GYENESEI Leila HUN 5220 pont
3. PRENTICE Freyja GBR 5084pont
Férfiak:
1. MAROSI Ádám HUN 5896 pont
2. DEMETER Bence HUN 5852 pont
3. TIBOLYA Péter HUN 5760 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik