Sport

Niklas Heinecker a GuanDong Asia Millions bajnoka

Poker(960x640)(9).jpg (póker)
Poker(960x640)(9).jpg (póker)

Felejthetetlenre sikeredett a német Niklas Heinecker első tornagyőzelme, 4,5 millió amerikai dollárt nyert ugyanis a makaói GuanDong Asia Millionson.

A Las Vegasi póker világbajnokság ellenlovasaként rendezték meg a GuanDong Asia Millionst a makaói City of Dreams kaszinóban. A PokerStars által szponzorált verseny hatalmas érdeklődést váltott ki, melyen az elképesztőn nagy összegű főnyereményt a német Niklas Heinecker zsebelhette be – írja a Poker.hu.

Összesen 71 játékos nevezett a Guandong LTD Asia Millions főversenyére a makaói City of Dreams PokerStars Live Roomban. Az 1 millió hongkongi dolláros beülőkből (ez nagyjából 130 ezer amerikai dollárnak felel meg), valamint az 54 visszavásárlásból összesen 119 375 000 hongkongi dollár, átszámolva 15 400 000 amerikai dollárnyi nyereményalap jött létre.

Mindössze nyolc zsugást, a döntősöket díjazták, őket azonban busásan, a győztesnek ugyanis 4,5 millió amerikai dollárt tettek félre. A híres játékosok közül nem jutott be a fináléba Erik Seidel, Shaun Deeb, Mike Watson, Jonathan Duhamel, Philipp Gruissem, Fabian Quoss, Joseph Cheong, Dan Smith, Bertrand Grospellier, Mike McDonald, Tobias Reinkemeier, Gus Hansen, Greg Merson és JC Alvarado sem.

A döntő asztal a kanadai Sorel Mizzi vezetésével alakult ki, mellette Igor Kurganov, Pratyush Buddiga, Jeff Rossiter, Niklas Heinceker és Isaac Haxton képviselték a nagy neveket a fináléban.

A viszonylag gyorsan lezajló nyolcfős fináléban ide-oda váltakozott a vezető személye, köszönhetően a magas vakszinteknek és az alacsony zsetonszámoknak. Az adok-kapokból végül német Heinecker jött ki a legjobban, aki a párbajban az ausztrál Rossiterrel találkozott, igaz a Heads Up is mindössze három partiig tartott.

A német készpénzes játékok specialistáját már nem lehetett megállítani, az utolsó partiban A-9-el adta meg Rossiter Q-T-re mondott allinjét, és a K-5-4-3-J közös lapok Heinecker győzelmét eredményezték.

Rossiter a második helyért 3,1 millió amerikai dollárt, míg Heinecker (aki egyébként az élete első tornagyőzelmét aratta), 4,5 millió dollárt tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik