Sport

Négyesre teljesítettek a magyar bokszolók

ökölvívás (ökölvívás, )
ökölvívás (ökölvívás, )

A magyar csapat két bronzéremmel zárta a minszki ökölvívó Európa-bajnokságot.

Tíz bokszolónk indult a kontinenstornán, és közülük ketten jutottak el a legjobb négy közé, ami már önmagában garantálta a bronzérmet. Titkon azért reméltük, hogy Varga Miklós, vagy Harcsa Zoltán számára összejön a finálé, végül mindketten vereséget szenvedtek, így be kellett érniük a bronzzal.

Kovács László szövetségi kapitány így a magyarok teljesítményét ötös skálán négyesre értékelte: “Előzetesen egy-két éremben reménykedtem, kettőt szereztünk a könnyűsúlyú Varga Miklós és a középsúlyú Harcsa Zoltán révén, és ha Ungvári Istvánt kihozzák az ír Paddy Barnes ellen a negyeddöntőben – mint ahogy meg is érdemelte volna… -, akkor bejött volna a meglepetésérem is” – mondta a kapitány.

“Csapatépítésben, továbbá technikai és erőnléti téren is vannak teendőink. Ez volt az utolsó fejvédős világverseny, egyszersmind az új, profi pontozás bemutatkozása. Egyértelmű, hogy csak azoknak a bokszolóknak van esélyük, akik arra törekednek, hogy domináljanak, az úgynevezett lekövető bunyó, amely az ellenfél kezdeményezésére próbál reagálni, eredménytelen. Sokat várok a 2009-ben elkezdett tervszerű utánpótlás-képzés eredményeitől, az 1995-ös korosztály legjobbjai, Hámori Ádám és Szőrös Márk helyet követelnek a válogatottban, sajnos, most még életkoruk miatt nem lehettek itt Minszkben. Fontos még megemlíteni, hogy a csupaszfejes boksz kifinomultabb védekezést igényel, úgy gondolom, egy éven belül kialakul ugyanaz a szellemes, technikás, szép boksz, amely a fejvédő bevezetése előtt jellemezte sportágunkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik