Sport

A K&H olimpiai maraton miatt változik a budapesti közlekedés

Több, a Városliget környékén közlekedő járat módosított útvonalon jár majd vasárnap reggel 8 és délután 4 óra között.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint vasárnap 10 és 15 óra között lezárják a közúti forgalom elől a Dózsa György útnak a Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszát, az Andrássy útnak a Bajza utca és a Hősök tere közötti szakaszát, a Hősök terét, a Városligeten átvezető Kós Károly sétányt és Olof Palme sétányt, valamint a Műcsarnok mögötti névtelen városligeti utcát.

Az M3-as autópálya bevezető szakasza felől érkező járműveket már a Hungária körúti csomópontban a Hungária körút felé terelik. A BKK a Dózsa György út helyett a Hungária körút használatát javasolja, míg az Andrássy út – Kós Károly sétány – M3 útvonal helyett a Váci út – Lehel út – Róbert Károly körút – M3-as autópálya útvonalat.

A BKK a forgalmi változások között említette, hogy a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as autóbuszok 9 óra 30 perc és 16 óra között terelt útvonalon közlekednek.

Módosított, illetve terelt útvonalon járnak még a 70-es és 75-ös trolibuszok is, 8 és 17 óra között, míg a 105-ös autóbusz 9.30-tól 16 óráig jár a megszokottól részben eltérő útvonalon.

A sportesemény miatti forgalmi konkrét változásokról az utasok a BKK Info oldalán tájékozódhatnak.

A www.futanet.hu oldala szerint a 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó vasárnap 9.30-kor indul a budapesti 56-osok teréről.

Az eseményen egyébként árvízi önkénteseket is toboroznak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik