Sport

Hetvenezer forintért lehet nevezni az Alba Ligába

Káldor András

2013. 06. 06. 16:21

A Köfém csarnok, a Főnix Grund és a Tóvárosi Általános Iskola ad helyet a szeptemberben induló fehérvári kispályás focibajnokság, az Alba Liga három felnőtt osztályának.

Korábban a témában:

A lebonyolítás részletei, a helyszínek és kedvező nevezési díjak is kiderültek a héten megtartott ligaértekezleten.

Az ifjúságnak szóló Alba Liga Junior és az öregfiúk számára megrendezésre kerülő Alba Liga Senior mellett a legnagyobb érdeklődés az Alba Liga felnőtt bajnoksága iránt mutatkozott a Sóstói Stadionban megtartott találkozón.  -Három osztályban mérhetik össze a tudásukat az indulók. Az első osztály csapatai a Köfém Sportcsarnokban fognak megküzdeni egymással egy oda-visszavágó rendszerű bajnokság keretében. – mutatta be a lebonyolítás rendszerét Balogh Tamás, a szervezőbizottság tagja.

A másodosztály mérkőzései a Főnix Grundon, a harmadosztály összecsapásai a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében kerülnek megrendezésre, a jelentkezők számától függően akár több divízióban is. A másod- és harmadosztályban is normál bajnoki lebonyolítási rendszerben zajlanak majd a mérkőzések, ahol a tabella elején végző csapat lesz a győztes és egyben feljutó a magasabb osztályba.

– Az MLSZ és az UEFA élő nagypályás és futsal szabályzatai alapján Sári Csaba játékvezető és kollégái készítették el az Alba Liga 5+1 szabályrendszerét, amelyet hamarosan közzéteszünk a verseny honlapján is. – tudtuk meg a lebonyolításra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat Balogh Tamástól.

– Az Alba Ligában induló csapatok az eddigi bajnokságokhoz képest jóval kedvezőbb áron tudnak majd játszani: az első osztályban 150.000 forint, a másodosztályban 110.000 forint, míg a harmadosztályban mindössze 70.000 forint lesz a nevezési díj, amely tartalmazza a pályák bérleti díját és a játékvezetők költségét is. További könnyítés lesz, hogy a csapatok két részletben fizethetik majd be a nevezési díjat: az első részletet az őszi, a másodikat a tavaszi fordulók megkezdése előtt kell rendezni. – mondta Mészáros Attila, a Székesfehérvári Önkormányzat képviselője.

Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója is biztosította az érdeklődőket: a megyei igazgatóság is kiemelt figyelmet fordít az Alba Liga lebonyolítására, ezért kizárólag képzett és naprakész vizsgákkal rendelkező játékvezetők vezetik majd a mérkőzéseket, központi jelölés és küldés alapján.

– A kedvezményes nevezési díjakon felül további egyszerűsítéseket is szeretnénk alkalmazni, így például a játékosoknak nem lesz nyomtatott igazolása, hanem egy internetes adatbankban lesznek nyilvántartva. A sportorvosi igazolásokat sem szeretnénk kötelezővé tenni, az MLSZ-szel ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések. – tette hozzá.

– Terveink szerint a Tóvárosi Általános Iskola jelenleg elhasznált sportpadlóját hamarosan parkettára tudjuk cserélni. Az ehhez szükséges pályázatot már leadtuk, így reményeink szerint a III. osztályú csapatok mérkőzéseit új burkolaton tudjuk majd lebonyolítani. – ismertette Mészáros Attila az önkormányzat terveit a helyszínek infrastruktúrájával kapcsolatban.

A nevezés menete és határideje az Alba Liga hamarosan induló weboldalán és a www.facebook.com/albaliga honlapon lesznek elérhetőek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.