Sport

Új kezdeményezés: indul az Alba Liga

Az eddig a Városi Labdarúgó Szövetség által szervezett fehérvári amatőr kispályás labdarúgó bajnokság a tervek szerint megújult formában folytatódik szeptemberben

Az egész országban egyedülálló összefogás keretében Székesfehérvár városa, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága és a Videoton FC közösen szervezi a ősszel induló ligát, melynek első nyilvános ülése kedden este volt a Városháza nagytermében.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy „Sportváros lévén nem csak az élsport, hanem a tömeg- és szabadidősport fejlesztésére is figyelmet fordítunk, ennek egyik fontos része mostantól az Alba Liga támogatása, amelyhez anyagi és infrastrukturális segítséget is nyújt Székesfehérvár”.

Bencsik István, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, hogy az MLSZ rendszerébe beilleszkedő új bajnokság az országban egyedülálló kezdeményezés lesz.

A technikai részleteket foglalta össze röviden Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója. „A meccs helyszínén digitálisan készülnek majd a jegyzőkönyvek, a tabellák, a góllövők egyből a meccs végétől elérhetőek lesznek az interneten. A játékvezetők központilag lesznek fizetve, minden mérkőzést fedett csarnokban szeretnénk rendezni. A Liga lebonyolítási rendszere a tervek szerint alapszakasz-rájátszás rendszerű lesz. Azon dolgozunk, hogy a csapatok költségeit csökkentsük, ennek érdekében megpróbálunk támogatókat is behozni” – fogalmazott az igazgató.

Balogh Attilától, a Videoton FC ügyvezetőjétől megtudta a hallgatóság, hogy a klub szeretne egy olyan bajnokság felépítéséhez hozzájárulni, amelyben a résztvevő amatőr labdarúgók úgy érezhetik, hogy egy komoly verseny részesei, amelyben profi, kulturált és igényes körülmények között focizhatnak. „Természetesen a Vidi nemzetközi tapasztalatát is szeretnénk hasznosítani az Alba Liga lebonyolításában. A város futballklubjaként pedig felelősnek érezzük magunkat a városi labdarúgás fejlesztéséért, és abban is bízunk, hogy az Alba Liga junior osztályaiban akár a jövő vidis focistáit is megtalálhatjuk.”

Az új városi kispályás labdarúgó bajnokságban egyébként a juniorok és felnőttek mellett a szeniorok is labdába rúghatnak majd, az eddiginél alacsonyabb nevezési díjakkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik