Sport

Lapátot fogtak a vízilabdázók

A Duna áradása miatt kedden lezárták a Margitszigetet, ezért változott a vízilabda-válogatott Világliga felkészülésének helyszíne. De nem csak az úszoda más, az edzés is – szerda reggel például erőnléti edzés címen homokzsákot pakoltak Varga Daniék.

Fotó: waterpolo.hu / facebook.com

Kedden elérte az árvíz Budapestet is, és annak ellenére, hogy az eredeti számítások szerint csütörtökig a szigeten maradhat a Világliga cseljabinszki Szuperdöntőjére készülő férfi-vízilabdaválogatott, végül kedden az egész Margitszigetet lezárták. A medencében ugyan még lehetne edzeni néhány napig, ám kedd estétől fogva semmilyen formában nem lehet megközelíteni a Hajós Alfréd-uszodát, még gyalog sem.

Benedek Tibor csapata így a Duna budai oldalán lévő Császár-Komjádi Sportuszodában folytatja a felkészülést a hétvégi indulásig.

A vízilabdázók nem csak a helyszínen változtattak, hanem edzésmódszerekben is alkalmazkodtak az új helyzethez. Szerda reggel a Római-parton, a Nánási út és a Rozgonyi Piroska utca sarkán tartottak „nyilvános erőnléti edzést”. A válogatott tagjai részt vettek a gátépítésben, a homokzsákpakolásban – írta a szövetség és a válogatott új honlapja, a waterpolo.hu.

Fotó: waterpolo.hu / facebook.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik