Belföld

Kitelepítések Magyarországon

a duna esztergomban (duna, esztergom, vízállás, )
a duna esztergomban (duna, esztergom, vízállás, )

Kisbajcson, Véneken, Esztergomban és Sződligeten kellett evakuálni embereket a Duna áradása miatt. Elképzelhető, hogy óbudaiak is költözésre kényszerülnek.

Esztergomban másodfokú készenlét és veszélyhelyzet van érvényben. A Prímás-szigetről negyvenhét embert telepítenek ki szerda reggelig, akiket egy középiskolai kollégiumban szállásolnak el.

Több mint nyolcvan, zömmel idős embert költöztetnek biztonságos helyre a Duna sződligeti árterében lévő Viktor Speciális Otthonból, az evakuálás várhatóan szerda délre fejeződik be. A speciális otthon lakóinak többségét egy helyi oktatási intézmény tornatermében, a betegeket a váci kórházban helyezik el.

Eddig huszonegy embert kellett kitelepíteni az otthonából Győr-Moson-Sopron megyében, Kisbajcson és Véneken a Duna áradása miatt, mindannyiukat rokonoknál, ismerősöknél helyezték el – közölte a katasztrófavédelem megyei igazgatósága kedden a honlapján.

Budapesten is lehetnek kitelepítések

Tarlós István főpolgármester keddi közleményében azt írta: ha csütörtökig igazolódna az osztrák előrejelzés szerinti, minden eddiginél magasabb vízhozam és vízállás a magyar szakaszon is, akkor három területen lehet lakossági kitelepítés.

Az északi terület a Rövid utca, az Árpád utca, Ásó utca északkeleti vége, a Sinkovics Imre utca északnyugati vége, az Ármány utca északnyugati vége, a Naplemente utca, a Markó utca, az Ipartelep utca, a Szent István utca, a Pünkösdfürdő utca, a Mária utca és a Batthyány utca által határolt terület. A déli zóna az Arany utca keleti vége, a Kölcsey utca keleti vége, a Béke utca keleti vége, a Zrínyi utca középső része, a Zöldfa utca nyugati vége és a Kolozsvári utca nyugati vége között fekszik. A nyugati terület pedig a Tegez utca, a Bem utca déli vége, az Aradi utca északi vége és a Petőfi utca keleti vége közötti terület.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik