Sport

Jótékonyság és szerencse

Vörös Zsuzsa (vörös zsuzsa, vörös zsuzsa kutyája, )
Vörös Zsuzsa (vörös zsuzsa, vörös zsuzsa kutyája, )

E két fogalmat ötvözte eggyé a bajnokokvarosa.hu szakportál és a NoNém Média jótékonysági akciójában, amelynek bevételéből a Bója Úszósport Fogyatékosok SE-t támogatják.

Június 6-tól december 14-ig Jótékony Ötös néven indul a kezdeményezés, melynek lényege a következő. A portál minden héten olyan sportolót lát vendégül – e héten Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnokot – aki a város sportéletének meghatározó személyei közé tartozik. Megkérik őket, hogy beszéljenek pályafutásuk állomásairól, és ezekhez kapcsolódóan válasszanak ki öt számot. Ezeket a lottón megjátsszák, és reményeik szerint ki is húzzák őket. Bár ez leginkább Fortunán múlik majd…

Mindenesetre, ha nem lenne egy szám se a nyerők között, akkor a kettesnek megfelelő összeget a NoNém Média jóváírja a jótékonysági alapba. A nyert összeget, pedig teljes egészében a Bója SE fogja megkapni. Az egyesület a székesfehérvári mozgássérült és fogyatékkal élő fiatalok számára tart úszásterápiás foglalkozásokat, hosszú évek óta. Az akcióhoz a fehérvári kötődésű klubok, és sportolók is csatlakoztak, rendezvényeik bevételéből, illetve sportrelikviáik licitre bocsátásával segítik a fehérvári mozgássérült és fogyatékkal élő fiatalok úszásterápiáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik