Belföld

Ruhákat osztanak: újabb segítség a rászorulóknak

Ma kezdődött és péntekig tart az az akció, melynek keretében ruhákat osztanak ingyen a rászorulóknak a Rákóczi út 25. szám alatti Fehérvári Civil Központban.

A jótékony célú kezdeményezést az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület szervezi a Luxembourgi Baráti Társaság közreműködésével.

A székesfehérvári egyesület évente kétszer, tavasszal és ősszel kap nagyobb mennyiségű ruhaadományt a luxembourgi társszervezetétől. Ezúttal minőségi felnőtt és gyermekruhák közül válogathatnak az érdeklődők, a készletet folyamatosan feltöltik. Ma és holnap 11 és 15 óra között bárki mehet, pénteken pedig az ICSKE gondozásában álló családokat várják előzetes értesítés alapján. A támogatások között háztartási felszerelések, babakocsik is vannak, melyeket rendkívül nehéz körülmények között, mélyszegénységben élő családokhoz juttatnak el hivatalos megkeresés alapján.

Az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület csaknem 300 családdal áll kapcsoltban, megközelítőleg 1.300 főt gondoz. A szervezet elnöke, Horváth Ildikó hangsúlyozta: a családoknak óriási terhet jelent a téli rezsiköltségek kifizetése, ezért minden segítség jól jön, minden adománynak helye van. A szervezet elnöke kiemelte: egyre több megkeresés érkezik az ICSKÉ-hez, a korábbihoz képest az emberek bátrabban vállalják rászorultságukat, a néhány éve még tapasztalt szégyenérzetük eltűnőben van. Támogatásukra számos jótékonysági akciót szervez az ICSKE december 31-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik