Belföld

Ruhákat osztanak: újabb segítség a rászorulóknak

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 10. 10. 15:30

Ma kezdődött és péntekig tart az az akció, melynek keretében ruhákat osztanak ingyen a rászorulóknak a Rákóczi út 25. szám alatti Fehérvári Civil Központban.

A jótékony célú kezdeményezést az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület szervezi a Luxembourgi Baráti Társaság közreműködésével.

A székesfehérvári egyesület évente kétszer, tavasszal és ősszel kap nagyobb mennyiségű ruhaadományt a luxembourgi társszervezetétől. Ezúttal minőségi felnőtt és gyermekruhák közül válogathatnak az érdeklődők, a készletet folyamatosan feltöltik. Ma és holnap 11 és 15 óra között bárki mehet, pénteken pedig az ICSKE gondozásában álló családokat várják előzetes értesítés alapján. A támogatások között háztartási felszerelések, babakocsik is vannak, melyeket rendkívül nehéz körülmények között, mélyszegénységben élő családokhoz juttatnak el hivatalos megkeresés alapján.

Az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület csaknem 300 családdal áll kapcsoltban, megközelítőleg 1.300 főt gondoz. A szervezet elnöke, Horváth Ildikó hangsúlyozta: a családoknak óriási terhet jelent a téli rezsiköltségek kifizetése, ezért minden segítség jól jön, minden adománynak helye van. A szervezet elnöke kiemelte: egyre több megkeresés érkezik az ICSKÉ-hez, a korábbihoz képest az emberek bátrabban vállalják rászorultságukat, a néhány éve még tapasztalt szégyenérzetük eltűnőben van. Támogatásukra számos jótékonysági akciót szervez az ICSKE december 31-ig.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.