Sport

Stumpf az első magyar helyezett a világbajnokságon

Poker(960x640)(9).jpg (póker)
Poker(960x640)(9).jpg (póker)

A Las Vegas-i World Series of Poker hatodik versenyén Stumpf András a 241. helyet szerezte meg, ami az első magyar eredményt jelenti az idei póker-világbajnokságon.

Június 1-én rajtolt el a WSOP (World Series of Poker) hatodik versenye, ahol a szervezők a garantált egymillió dolláros fődíjnak köszönhetően hatalmas mennyiségű játékost tudtak a tornára csalogatni. Nem csoda hát, hogy ezzel a versennyel kezdődött a magyarok számára is a világbajnokság – írja a Poker.hu.

Három magyar zsugás is ott volt ugyanis a 6343 játékos között az ezerötszáz dolláros Millionaire Maker világbajnoki versenyen, mely a naptár szerint a hatodik volt a sorban.

Szabó Zoltán, Stumpf András és László György is továbbjutottak a selejtezőből, de végül csak egyikük ért pénzbe.

Stumpf remekül menetelt ugyanis a torna második napján, de sajnos egyszer csak elfogyott a lendülete. Megmaradt zsetonjait A-4 lapokra tette fel, amerikai ellenfelénél bubi pár volt, amivel szemben nem sikerült javulni.

Stumpf a 241. helyet szerezte meg, amivel így is 5 309 dollárt nyert, és egyben Magyarország első idei világbajnoki helyezését szállította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik