Sport

Kollár: nem folytatjuk tovább a mászást

Eross-Zsolt-Kiss-Peter(960x640)(2).jpg (kiss péter, erőss zsolt, )
Eross-Zsolt-Kiss-Peter(960x640)(2).jpg (kiss péter, erőss zsolt, )

Hazaérkezett a tragikus véget ért Kancsndzönga-expedíció vezetője, és bejelentette: nem folytatódik a „Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat.

Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal – mondta Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője kedden a ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett Nepálból. A „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozat nem folytatódik.

Közölte: nála vannak azok a fotók is, amelyeken egyértelműen felismerhető Kiss Péter holtteste a Kancsendzöngán. A fiatal hegymászó nem mindennapi módon visszaindult Erőss Zsoltért, „sajnos abban tapasztalatlan volt, hogy 8000 méter felett nem lehet emberségesnek lenni” – jegyezte meg Kollár Lajos.

Elmondása szerint a „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű expedíció a Kancsendzönga tragédiával végződött meghódítása után befejeződik, egyelőre nincsenek olyan kaliberű hegymászók, akik képesek lennének a feladatra.
Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek május 20-án sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára, eltűnésüket két nappal később jelentették be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik