Sport

A magyar Bakajagub 15 milliót kaszált a PokerStarson

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

Második helyet szerzett a magyar Bakajagub a PokerStars Sunday Warm Up versenyén, mely 70 ezer dollárt, nagyjából 15 millió forintot eredményezett neki.

Most hétvégén is megrendezésre került a Sunday Warm Up a PokerStarson, melyre hosszú idők után ismét jutott be magyar zsugás is. Az ismeretlen Bakajagub egészen a második helyig menetelt, amivel 70 ezer dollárt, átszámítva 15 millió forintot nyert – írja a Poker.hu.

Háromezer játékos nevezett a 215 dolláros Sunday Warm Upra a PokerStarson, mellyel 602 ezer dollár került a nyereményalapba. A kilencfős döntőig vezető rögös úton egyszer sem botlott meg a magyar Bakajagub, aki a középmezőnyben várhatta a végső hajrát.

A szinte teljesen ismeretlen magyar kártyás gyorsan lefaragta hátrányát az előtte lévőkkel szemben, két ellenfelét is búcsúztatta, és az élre állt. Egyik legnagyobb vetélytársa a PokerStars profi belga Matthias de Meulder volt, aki mellett még ő és a német Päffchen alkották a legjobb három mezőnyét.

Ekkor még mindig Bakajagub rendelkezett a legtöbb zsetonnal, majd Meulder kiesése után azonos mennyiségű chippel kezdték meg a párbajt Päffchennel.

Sajnos ekkor a német remek szériát fogott ki a magyar zsugás ellen, aki rengeteg zsetont vesztett, míg végül A-6 lapokkal allin nem ment. Päffchen hetes párral megadott, és mivel nem érkezett segítség Bakajagub számára, a második hellyel kellett beérnie.

A győztes Päffchen 95 ezer dollárt kapott a bajnoki cím mellé, míg Bakajagub 70 ezer dollárt és egy fényesen ragyogó ezüstérmet vehetett át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik