Sport

180 fokos fordulat a vízilabdázóknál

Vízilabda honlap (waterpolo, waterpolo.hu, vízilabda, )
Vízilabda honlap (waterpolo, waterpolo.hu, vízilabda, )

Hétfőtől teljesen átalakult a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapja. Előnyére változott.

Paradigmaváltás történt a vízilabda-szövetségben. Az MVLSZ új honlapja szakított azzal a sportszövetségeknél gyakorta használt felfogással, miszerint  egy szövetségi honlapnak elsősorban a szövetség szakmai információit kell tartalmaznia, belső kommunikációját kell előtérbe helyeznie. Már a név, a waterpolo.hu – az mvlsz.hu helyett – is azt sugallja, hogy a honlap a vízilabda minden érdekeltjét – szakmát, szurkolót, médiát, szponzort – megpróbálja kiszolgálni, egy platform alá vezetni.

Megjegyzendő, hogy a szövetség honlapja eddig is elképesztő mennyiségű információt tartalmazott, de talán azok fontossági sorrendje, tálalása nem bizonyult eléggé vonzónak az érdeklődők számára. Éppen ezért a hétfői sajtótájékoztatón dr. Kemény Dénes elmondta, az új honlap – a modern követelményeknek megfelelő arculattal – a sportág egészének (hazai és nemzetközi) híreit, versenyprogramját, fotóit, videóit, eredményeit és legérdekesebb statisztikai mutatóit helyezi előtérbe.

A női, férfi és korosztályos válogatottak mellett a bajnokságokra is fókuszál. A híreken túl a sportág bajnoki összefoglalóinak, illetve az egyéb, saját gyártású videóknak a könnyebb elérése érdekében külön „mvlsztv” YouTube-csatornát nyitottak, amely természetesen az új honlapról is elérhető.

Az elképzelés szerint naponta átlagosan 4-8 színes hír, eredmény, interjú, érdekesség színesíti majd az oldalt, amitől a látogatottság drasztikus növekedését, a sportág népszerűségének további erősödését várja a szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik