Sport

Óriási magyar autósportos siker

Kiss Pál Tamás Silverstone-ban végzett a harmadik helyen az Auto GP sorozatban.

A magyar autóversenyző, aki a GP3 sorozatban szerepelt az elmúlt időszakban, a Hungaroringen ugrott be nem is olyan régen az Auto GP-sorozat egyik istállójának autójába.

Akkor az MLR71 színeiben két 5. helyet szerzett, ami kiváló ajánlólevél lehetett egy újabb beugráshoz. Nos, ez most a sorozat első silverstone-i futamán megtörtént. A Zele Racing szerződtette a hétvégére, méghozzá a korábbi Forma-1-es pilóta, Narian Karthikeyan helyére!


Fotó: MTI

A 21 éves magyar pilóta hibátlanul versenyzett és a harmadik helyen végzett élete harmadik Auto GP-futamán. A futamot a 4. helyen fejezte be, de az egyik versenyzőt kizárták, így övé lett a dobogó alsó foka.

A csapat másik versenyzője a 11. helyen végzett, kiválóan sikerült tehát a GP3-ban egy futamgyőzelmet már szerző magyar pilóta hétvégéje.

Kiss Pál Tamás vasárnap megismételheti a bravúrt, a második futamon.

Kiss Pál Tamás nyilatkozata:

„Örülök, mert úgy érzem, kihoztam a lehetőségeimből a maximumot, és versenyzőként nekem mindig ez a legfontosabb. Aminek külön örülök, hogy ezúttal a rajt és a kerékcsere is tökéletesen sikerült. Úgy érzem, hogy a csapat és én is mindent megtettünk, amit lehetett, ezért nem lett volna hiányérzetem akkor sem, ha nincs Giovesi büntetése, és maradok 4. A beállításunk nem volt tökéletes, az etapok végére nagyon elkoptak a gumijaim, ezért nem tudtam hosszú távon tartani a tempót a leggyorsabbakkal.

Örülök ennek a kiugró eredménynek, de számomra versenyzőként az is legalább ugyanekkora elégtétel, hogy folyamatosan ott tudok lenni az élmezőny közelében, a stabil pontszerző helyeken. Jó kis verseny volt ez, és én remekül érzem magam a bajnokságban és a csapatban is, úgyhogy boldog vagyok. Várom a holnapi folytatást.

Remélem, holnap már a leintésnél is a Top3-ban leszek, mégiscsak az lenne az igazi! Nem lesz egyszerű, de én most is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni” – olvasható Kiss Pál Tamás értékelése hivatalos weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik