Sport

Történelmi bravúr a Fekete Sólymoktól

chicago blackhawks (chicago blackhawks, )
chicago blackhawks (chicago blackhawks, )

Az alapszakaszgyőztes Chicago Blackhawks jutott a Nyugati főcsoport döntőjébe, miután az utolsó, hetedik mérkőzésen hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a vendég Detroit Red Wings csapatát.

Az összesítésben 1-3-ról felálló Chicago a második harmad elején Patrick Sharp góljával szerzett vezetést, a csatárnak ez volt az idei rájátszásban a hetedik találata, amellyel a pittsburghi Sidney Crosbyval és Pascal Dupuis-vel az élen áll. Az előző körben az Anaheim Ducks ellen ugyancsak hétmeccses párharcra kényszerített Detroit a harmadik felvonás 26. másodpercében egyenlített a svéd Henrik Zetterberg jóvoltából.

A hirtelen halál 4. percében aztán a hátvéd létére bártan előrekorcsolyázó Brent Seabrook takarásból leadott lövése talált utat Jamie Howard kapujába, és ezzel a Blackhawks ment tovább. A védőnek ez volt a mostani playoffban az első gólja.
Az NHL történetében ez a 25. olyan párharc, amelyet 1-3-ról nyert meg egy csapat 4-3-ra. A Fekete Sólymoknak ezt megelőzően soha nem sikerült ilyen bravúrt bemutatni.

A 2010-es Stanley Kupa-győztes Chicago – amely a címvédő Los Angeles Kingsszel találkozik szombaton – győzelmével eldőlt, hogy az utóbbi négy idény bajnoka lesz ott a főcsoport fináléban. Eddig csupán egyszer, még 1945-ben fordult elő hasonló.

Keleten a 2011-es győztes Boston Bruins és a legutóbb 2009-ben bajnok Pittsburgh Penguins találkozik, a csata közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban kezdődik.

Eredmény – NHL, rájátszás, nyugati főcsoport-elődöntő

Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 2-1, hosszabbítás után
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Chicago nyerte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik