Sport

Janics büszke rá, hogy 13 éve magyar válogatott

janics natasa (janics natasa, )
janics natasa (janics natasa, )

Douchev-Janics Natasának tetszik a fiatal kajakosok fejlődése.

Douchev-Janics Natasa büszke arra, hogy – a gyermeke születése előtti időszakot leszámítva – immár 13 éve mindig be tud kerülni a magyar kajak-kenu válogatottba. A Graboplast-Győr 30 éves versenyzője azután beszélt erről az M1 Ma reggel című műsorában, hogy a múlt heti szegedi válogatón három számban (200 egyesben, illetve Kovács Katalinnal 200 és 500 párosban) is nyert, így kulcsszerepet kaphat június közepén a portugáliai Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok felidézte, hogy bár 500 egyesben a szám londoni aranyérmese, Kozák Danuta mögött végzett, nem sokkal később elégedettebben gondolt vissza a második helyre, még ha a célba éréskor fájt is kikapni.

„Nincs sok ezüstérmem, de mára megtanultam, hogy nem lehet mindig nyerni” – fogalmazott a 18-szoros világbajnok.


Fotó: MTI

Dicsérte a fiatalok munkáját, örül neki, hogy mindenkivel jó a kapcsolata, bízik a további fejlődésükben, és kiemelte az egyesben ezúttal harmadik helyezett Kárász Annát, akivel tavaly még együtt készült a Szeged egyesületénél, most pedig – ha pénteken a szövetségi kapitány és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai bizottsága is úgy dönt – vélhetően Kozák Danuta és Kovács Katalin mellett a négyesben szerepelhet az Eb-n.

Douchev-Janics Natasa kedd óta Szolnokon edzőtáborozik a válogatottal, korábban a Maty-éren és Győrött is készült. Kitért arra, hogy mennyire kedves neki Győr városa, amelynek itthoni pályafutásának elején is sokat köszönhetett, mára pedig a magyar sport fővárosává vált.

A Graboplast-Győr kajakozója a közszolgálati televíziónak adott interjúban megemlítette, hogy kislányával kevesebbet lehet együtt, mint amennyit szeretne, de a közösen töltött idő minősége a legfontosabb.

A múltról többek között megjegyezte, hogy egy sportolónak kötelessége azt elfelejteni, hiszen újra és újra teljesíteni, bizonyítani kell.

A TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy Szegeden továbbra is sok szurkolója van, a helyiek az elmúlt hetekben és a válogatón is kedvesen fogadták. Arról is beszélt, hogy az idei felkészülése sokkal jobban sikerült a tavalyinál, így reménykedett az eredményes szezonkezdetben, a vele együtt sikert sikerre halmozó párostársával, Kovács Katalinnal pedig mindig jó együtt evezni.

„Persze minden évben meg kell éreznem a közös edzés ritmusát, de Szegeden mindkét távon nyerni tudtunk, most pedig próbálunk minél többet együtt gyakorolni. Az elvárások mindig nagyok magunkkal szemben is” – tette hozzá Douchev-Janics Natasa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik