Sport

Célba vette az olimpiát az MTK megkéselt bokszolója

bokszkesztyu(960x640)(2).jpg (bokszkesztyű, ökölvívás, )
bokszkesztyu(960x640)(2).jpg (bokszkesztyű, ökölvívás, )

A szilveszter éjszaka megkéselt bokszoló, Sávoly Gergő már tornát is nyert, és egyre jobb formában van.

Az MTK sportolóját egy Szigethalmon történt tömegverekedés során késelték meg. Sávoly Gergőt kórházba szállították, de hamar túljutott az életveszélyen, pedig nyolc késszúrásból négy a szíve tájékán érte az ökölvívót, így január első hetében haza is engedték.

Sávoly szinte azonnal megkezdte az edzéseket, hogy ismét formába lendüljön, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a nemrég megnyert egy nemzetközi tornát, a Szalacska-kupát.

“Már nem féltem annyira a bal mellkasomat. Eleinte edzésen ösztönösen kifordultam az ütések elől, hiszen négy késdöfés irányult a szívem tájékára. Két szúrásnyom azóta is érzékeny. Ám a riadalmam a múlté, a hét végén az egri Bornemissza-emlékversenyen lépek ringbe, amely fontos állomás, hiszen válogató is egyben” – mondta a Borsnak Sávoly.

“Nem vagyok ijedős típus, legfeljebb akkor jut eszembe az a hajnal, ha összefutok egy ismerősömmel, és rákérdez. A sport, a boksz sokat segített a felejtésben, és továbbra is tartom, hogy célba veszem a 2016-os riói nyári olimpiát” – zárta mondandóját az ökölvívó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik