Sport

Bozsó Achilles bevette Dubrovnikot

A magyar Bozsó Achilles győzelmével ért véget az Eureka Dubrovnik főversenye, a fiatal zsugás 59 ezer eurót nyert, miután a párbajban legyőzte horvát ellenfelét.

A döntő napot rendezték az Eureka Poker Tour Dubrovnik főversenyén, ahol méh három magyar játékosunk volt érdekelt. Dobai Róbert végül a 12., míg Göncző Zoltán a 4. helyet szerezte meg, Bozsó Achilles viszont meg sem állt a győzelemig – írja a Poker.hu.

A harmadik játéknappal fejeződött be az Eureka versenysorozat dubrovniki állomásának 1 100 eurós főversenye. 12 játékos reménykedhetett még a 64 ezer eurót érő fődíj megszerzésében, köztük három magyarral.

A nyolcfős, hivatalos döntő asztalra mindhárman bejutottak, ott azonban elsőként Dobai Róbert távozott, a nyolcadik hely azonban így is 6 500 eurót ért számára.

A versenyen sokáig vezető Göncző Zoltánnak be kellett érni a negyedik hellyel, szerencséje a döntő pillanatokban hagyta cserben, de a 19 700 eurós nyeremény minden bizonnyal kárpótolja majd.

A párbajig jutott a fiatal, remekül zsugázó Bozsó Achilles, ahol alkut kötött horvát ellenfelével, Boris Kuzmanoviccsal. A deal értelmében Bozsó 54 ezer eurót kapott, Kuzmanovic 48 ezret, míg ötezer euróért és a bajnoki címért folyt tovább kettejük között a harc.

Bozsó innentől ellenállhatatlannak bizonyult, a Heads Up utolsó partijában Q-Q-ral adta meg Kuzmanovic 9-7-re mondott allinjét, és stílusosan dáma pókerrel győzte le az ellenfelét a Q-6-Q-5-6 közös lapokon. A magyar zsugás 59 ezer eurót kaszált, egyben élete első nemzetközi bajnoki címét szerezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik