Sport

Az Albások pénteken befejeznék

A Bericap Alba Fehérvár 12 ponttal legyőzte a Szolnoki Olaj KK csapatát a bajnoki döntő második mérkőzésén, nézzük, hogy látták a meccset a főszereplők.

Kapcsolódó cikkek

Dzunics Braniszav az Alba Fehérvár vezetőedzője visszafogottan értékelte a 85-73-as hazai győzelmet hozó mérkőzést.

“Az első pillanattól kezdve ráerőltettük a játékunkat a Szolnokra. Sikerült ismét gyorsan és nagy energiával támadnunk. Ennek ellenére még mindig úgy gondolom, hogy jobb kerete van a Szolnoknak. Nekem kisebb a merítési lehetőségem a cseréknél. Mindkét csapat képes a gyors játékra, ugyanakkor mindkét csapat képes a másik gyors játékát kontrollálni. Azt gondolom, hogy mindig a pillanatnyi forma dönt arról, hogy ki nyeri a mérkőzést és ebben nagy szerepe van a közönségnek, aki űzi-hajtja a csapatát. Ebből lehet a plusz energiákat beszerezni. A mérkőzést megérdemelten nyertük meg, az állás 2:1. Egyéb nem történt, készülünk a következő mérkőzésre.”

Nedeljko Ascserics a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője reálisan látta a találkozót, érezte, hogy ezúttal csapata többet hibázott, mint kellett volna.

“Először is gratulálok az Alba Fehérvárnak, mert megérdemelten nyertek. Mi az elejétől fogva nem álltunk úgy készen, ahogy az egy play-off meccshez illik. Hiányzott a teljes koncentráció a játékunkból. Többször volt esélyünk, hogy visszatérjünk a meccsbe, de mi rendre hibákat vétettünk. Ugyanakkor nem agyalhatunk ezen sokat, mivel jön a következő mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy otthon nyerni fogunk, maximálisan bízom a csapatomban. Elképzelhető, hogy játékosaimat kritikával illetik majd ez után a mérkőzés után, de én kiállok mellettük, mivel egy hajóban evezünk. Össze fogjuk szedni a megmaradt energiáinkat. Biztos fáradt mindenki, de át kell lendülni a holtponton és akkor meg tudjuk fordítani ezt a döntőt.”

A mérkőzés összefoglalója:


Játékos nyilatkozatok, mindkét oldalról:

A végig nagy kedvvel játszó Keller Ákos 12 pontot ért el a találkozón, 7 lepattanót gyűjtött, valamint négy faultot is kiharcolt. A center természetesen elégedett volt a mérkőzés után.

“Ez a mérkőzés nagyon jól sikerült mindenkinek, csak gratulálni tudok a csapatnak. Örülök annak, hogy vezetünk újra, megpróbáljuk pénteken befejezni. Ugyanígy szeretnénk játszani Szolnokon is.

Szabó Zsolt az Alba Fehérvár erőcsatára nemcsak a támadásból, hanem a védekezésből is kivette a részét, és ismét láthattunk tőle egy – már-már megszokott hárompontost. 7 pontot ért el, ezen kívül, pedig öt lepattanót szerzett.

“Természetesen boldog vagyok, mert már csak egy győzelem hiányzik a bajnoki címhez. Pénteken győzni megyünk Szolnokra, mert nem szabad az utolsó mérkőzésre hagyni a döntést. Nagyon sokat jelentett a csapat számára, hogy ilyen sokan kijöttek, és buzdítottak bennünket, jól esett, és bízom benne, hogy ez meg tudjuk hálálni pénteken.”

Simon Balázs nevét hosszasan skandálták a fehérvári szurkolók, mintegy kifejezve azt, hogy nem múlt el nyomtalanul az a néhány év, amelyet az irányító a vendéglátók színeiben töltött.

“Sajnos ma nem játszottunk olyan koncentráltan, mint kellett volna. A Fehérvár jobban játszott a döntő pillanatokban, próbálkoztunk ugyan, de nem volt meg bennünk az átütőerő, amely szükséges lett volna ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk. Pénteken nyernünk kell, mert, ha veszítünk, akkor vége van a sorozatnak, így mindenképpen szeretnénk vasárnap visszajönni, de ehhez sokkal jobb játékra lesz szükség, főleg védekezésben, mert a 85 kapott pont nagyon sok.

Németh István 10 pontig jutott, és négy védőlepattanóval gazdagította statisztikáját. Akárcsak Simon Balázs, ő is a jobb folytatásban bízik.

“Pénteken muszáj lesz nyernünk. Nyakunkon van már a kés, jobban kell majd figyelnünk, és jobban kell kontrolálnunk a tempót, mivel most rengeteg figyelmetlenséget, hibát követtünk el, és ezeket az Alba ügyesen megbosszulta. Nem tudtuk érvényesíteni a taktikánkat, hiszen átrohant a Fehérvár rajtunk. Játszották a játékukat, zsákoltak a második félidőben, és ez azt jelentette, hogy nem védekeztünk jól. Ráadásul ekkor már türelmetlenek voltunk, és a támadásaink se jöttek be. Sokkal türelmesebben kell majd legközelebb járatnunk a labdát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik