Sport

Átvágtázott a San Antonio a Memphisen

San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )
San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )

A San Antonio Spurs az NBA Nyugati Főcsoport-döntő negyedik mérkőzésén 93–86-ra legyőzte a Memphis Grizzliest és 4–0-s összesítéssel lépett be a nagydöntőbe.

A Spurs idei produkciójának az a diszkrét bája, hogy a sok sztár közül rendre akad valaki, aki az igencsak magasra tűzött átlag produkció felettit hoz. Hétfő este a memphisi FedExForum Csarnok 18 ezer nézője őszinte ámulattal nézte, amint Tony Parker 15/21-es mezőnymutatóval 37 pontot szórt és ezzel lényegében egymaga eldöntötte a párharcot.

A San Antonio-i Tim Duncan 15 pontot szerzett, míg a Grizzlies legeredményesebb játékosa a 22 pontos Quincy Pondexter volt.

A Memphis Grizzlies történelmet írhatott volna, hiszen 2001-es alakulása óta még sosem nyert főcsoport-döntőt, míg a San Antonio Spurs már négyszer is (1999, 2003,2005, 2007). Ráadásul amikor nyertek nyugaton, render begyűjtötték a bajnoki aranygyűrűt is. Hogy ez idén is így lesz-e, abban a keleti döntő győztesének is lesz egy-két szava, de egyelőre nem tudni ki lesz az ellenfél, mivel ott három mérkőzés után a Miami Heat 2–1-re vezet az Indiana Pacers ellen.

NBA, Nyugati Főcsoport, döntő, 4. mérkőzés, eredmény:

Memphis Grizzlies–San Antonio Spurs 86–93(14–24, 24–20, 28–28, 20–21)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:4–0 a San Antonio javára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik