Sport

Csoda lenne, ha nem a Spurs lenne a nyugati bajnok

San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )
San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )

A San Antonio Spurs hosszabbításban nyert a Memphis Grizzlies ellen a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban.

Nyugaton a harmadik összecsapást rendezték a főcsoportdöntőben, a San Antonio 2-0-s előnyben utazott el Memphisbe. A Sarkantyúsok pocsék formában kezdtek, Tony Parkerék számos labdát elszórtak az elején. A szünetben a pályaszéli riporter meg is kérdezte Gregg Popovichot, hogyan bukhatta el 29-13-ra az első 12 percet a csapata, a minden hájjal megkent edző pedig minden egyes kérdésre ugyanazt a választ adta: az eladott labdák miatt.


Duncan ismét sokat tett a sikerért
Fotó: AFP

A második negyedtől aztán varázsütésre elkezdett működni a Spurs játéka, amely a nagy hármas, Parker, Tim Duncan és Manu Ginobili vezérletével fokozatosan tüntette el a hátrányát, az argentin pedig egy tiszta helyzetből triplával még a rendes játékidőben megnyerhette volna övéinek a meccset. Kihagyta, mint ahogyan Conley a túloldalon a ziccerét, 86-86 után következhetett a ráadás.

A Grizzlies teljesen szétesett a hosszabbításban, a San Antonio pedig van olyan rutinos csapat, hogy ezt kihasználja, a vendégek 18-7-re (!) nyerték meg ezt az öt percet és már 3-0-ra vezetnek a párharcban. Parker 26, Duncan 24, Ginobili pedig 19 ponttal járult hozzá az újabb sikerhez.

Hogy mennyi esélye van innentől kezdve a Memphisnek? Nem sok. Ennek alátámasztásául álljon itt egy elég beszédes statisztika: amióta négy győzelemig tart egy párharc, azóta 107 alkalommal került 3-0-s hátrányba egy csapat, de senkinek (!) sem sikerült még innen talpraállnia.

Eredmény – NBA, nyugati főcsoportdöntő, 3. mérkőzés

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 93-104 – hosszabbítás után

A párharc állása: 3-0, a San Antoniónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik