Sport

A Parkőröknek annyi

Boston Bruins (boston bruins, toronto maple leafs, )
Boston Bruins (boston bruins, toronto maple leafs, )

A Boston Bruins is ott van a tengerentúli jégkorong-bajnokság (NHL) keleti főcsoportdöntőjében.

A New York Rangers idegenben próbálta meg végrehajtani azt a bravúrt, hogy másodszor is legyőzi a jó erőkből álló Boston Bruinst. A vendégek az első harmadban még tartották magukat a tervhez, egy távoli lökettel meg is szerezték a vezetést. A második felvonás már inkább a hazaiak szája íze szerint alakult, előbb Krug lőtt bombagólt emberelőnyben, majd Campbell használt ki egy védelmi megingást, ezzel fordított a Bruins.


Tovább menetel a Boston
Fotó: AFP

A harmadik felvonásban a New York sebzett vadként rohant előre az életben maradást jelentő egyenlítő találatért. A gól csak nem akart összejönni, így a végén az amúgy ismét remeklő Lundqvist kapus helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott ki a jégre, a Boston pedig büntetett: Campbell tett pontot a párharc végére. A Boston Bruins öt mérkőzésen harcolta ki főcsoportdöntőben való részvételt, ahol az Ottawával szintén könnyen elbánó Pittsburgh Penguins lesz az ellenfél. Jó kis csatának ígérkezik.

Nyugaton is fény derülhetett volna az egyik főcsoportdöntős kilétére, ehhez azonban a Detroit Red Wingsnek az alapszakaszgyőztes Chicago otthonában kellett volna diadalmaskodni az ötödik mérkőzésen. Ez nem sikerült, a Chicago végig kontrollálta a mérkőzést, Jimmy Howard kapujára csak úgy záporoztak a hazai lövések, 45 lökettel kellett szembenéznie – négyszer túljártak az eszén. 4-1-es sikerével a Blackhawks 3-2-re módosította a párharc állását.

Eredmények – NHL, rájátszás, főcsoport-elődöntők

Kelet:

Boston Bruins – New York Rangers 3-1

A párharc végeredménye: 4-1, a Boston javára.

Nyugat:

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 4-1

A párharc állása: 3-2, a Detroit javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik