Sport

Nem kap pénzt Erőss családja?

erőss zsolt (erőss zsolt, )
erőss zsolt (erőss zsolt, )

Erőss Zsolt Ausztriában kötött biztosítást, ám az 6000 méter feletti balesetnél nem fizet.

Csütörtökön érkezett a szomorú hír, miszerint a Kancsendzönga-expedíció két magyarját, Erőss Zsoltot és Kiss Pétert nem találják és nem is küldenek már utánuk több mentőakciót. A szakma és a családtagok is azt állítják: nincs már remény.

A Bors időközben arról értesült, hogy Erőss még az expedíció előtt Ausztriában kötött biztosítást, de a szerződés úgy szól, hogy 6000 méter fölötti baleset esetén nem fizet a biztosító.

„Amióta Magyarországon megszigorították az extrém sportokra vonatkozó biztosítási feltételeket, kénytelenek voltunk egy osztrák céghez fordulni, és ott fizettük a biztosítást. Azt azonban tudni kell, hogy ott és a világon mindenhol csak 6000 méterig érvényesek ezek az életbiztosítások. Addig viszont teljeskörűen. Ebben az is benne foglaltatik, hogy ha valakit baleset ér, akkor helikopteres mentés indul érte, és teljes orvosi ellátás is jár. E fölött a ritka levegő miatt a helikopter már működésképtelen”mondta a lapnak Sterczer Hilda, Erőss felesége.

Az asszony azt sem szeretné, ha – amennyiben előkerülne – férje testét hazahoznák: „Én akkor sem engedném, hogy hazahozzák. Nem hiszem, hogy bármit is változtatna a helyzeten, ha hazai földbe temetnénk Zsoltot. Inkább maradjon a jég örök birodalmában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik