Sport

Federer: Nadal most a legjobb

Roger Federer (roger federer, )
Roger Federer (roger federer, )

A svájci teniszklasszis azt mondja, a spanyol Rafael Nadal a Roland Garros legnagyobb esélyese idén.

A tizenhétszeres Grand Slam-győztes Roger Federer már a vasárnap induló Francia nyílt teniszbajnokság helyszínén készül.

A svájci teniszező Rafael Nadal visszatéréséről, és az idei év esélyeiről beszélt a sajtónak. Roger Federer eddig egyszer, 2009-ben tudta megnyerni a Roland Garrost.

Idóközben megtartották a Garros sorsolását. Ennek megfelelően a világelső Novak Djokovic már a négy között összekerülhet Rafael Nadallal, míg a másik ágon Federer-Ferrer elődöntő is összejöhet, ha a papírformára hallgatunk.

Arról már korábban írtunk, hogy Andy Murray nem indul Párizsban.


Fotó: AFP

Djokovic egyébként első kiemeltként a belga Goffin ellen kezd, a második fordulóban a Dodig (horvát)-Pella (argentin) meccs győztesével találkozik.

Nadal a brit Brands ellen nyit, majd a Klizan (szlovák)-Russel (amerikai) párharc nyertese várhat rá. Federer az első és a második körben is selejtezős vetélytársat kapott.

A 4. kiemelt Ferrer a spanyol Matosevicet kapta az 1. fordulóban, utána honfitársa, Montanes várhat rá, aki egy selejtezős ellenféllel indít.

Érdekesség, hogy az 5. helyen kiemelt cseh Berdych már az első fordulóban nagy riválist, a francia Monfilst kapta ellenfeléül.

Videó – Federer esélylatolgatása:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik