Sport

Doppingoló bringást fogtak a Girón

Danilo Di Luca (danilo di luca)
Danilo Di Luca (danilo di luca)

Pozitív doppingtesztet produkált az olasz Danilo Di Luca a vasárnapig tartó Giro d'Italia kerékpáros körverseny rajtja előtt. A szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak.

A 37 éves bringás – aki 2007-ben megnyerte a Girót – jelenleg a 26. helyen áll összetettben. Amennyiben a második próba is igazolja, hogy tiltott szerrel élt, örökös eltiltásra számíthat, hiszen ez lenne a harmadik doppingvétsége.

Danilo Di Lucát először 2007-ben száműzték három hónapra, mert egy eltiltott orvossal állt kapcsolatban. Aztán 2009-ben CERA-típusú vérdoppinggal akadt fenn, ezért először két esztendőre, majd – mivel együttműködött a nyomozó hatóságokkal – ezt enyhítve végül kilenc hónapra tiltották el.

Elmarad a pénteki nap

A kedvezőtlen időjárás miatt törölték a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 19. szakaszát. A szervezőinek délelőtti bejelentése szerint a Ponte di Legno és Val Martello közötti 139 kilométeres etap nagy részén havazik, az utak havasak, jegesek, ráadásul lavinaveszély is fennáll.

A szombati, Silandro és Tre Cime di Lavaredo közötti 203 kilométeres hegyi szakasz megrendezése ugyancsak veszélyben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik