Sport

Fehérvári öröm a bajnoki döntő első felvonásán

alba fehérvár szolnoki olaj (alba fehérvár, szolnoki olaj, )
alba fehérvár szolnoki olaj (alba fehérvár, szolnoki olaj, )

A férfikosárlabda NB I. döntőjének első meccsén az Alba Fehérvár - kisebb megingása után - simán legyőzte a Szolnoki Olaj együttesét.


Fotó: MTI

A kupagyőztes fehérváriak viszonylag csont nélkül vívták ki a döntős szereplést, ugyanis összesítésben 3-1-el búcsúztatták a Kaposvárt. A címvédő Szolnoki Olaj viszont megizzadt az Atomerőmű ellen: 2-2 után az ötödik mérkőzés döntött, és azt is jobban kezdték a paksiak, ám az Olaj remekül hajrázott, és végül behúzták a mindent eldöntő összecsapást.

A két csapat fináléjának első meccsén a hazaiak kezdtek jobban, köszönhetően Brandon Wood és Damian Hollis játékának, de az Olaj tartotta magát, így csak kettővel voltak jobbak a fehérváriak az első negyed végén.

A második felvonásban aztán a szolnokiak úgy fordítottak, hogy egy játékosuk sem ment tíz pont fölé, hanem szinte mindenki hozzátett egy kicsit a meccshez (30-35).

A nagyszünet után ismét hullámvasút következett, a hazaiak 30 pontot pakoltak fel az eredményzelzőre, és így megint ők voltak nyerő helyzetben, mivel a Szolnok csak 17-ig jutott (60-57).

Az utolsó negyedben aztán megint a vendégek percei következtek, James Florence és Rashad Bell remeklésének köszönhetően, ám amikor túl közel férkőztek volna az Albához, a fehérmezesek összekapták magukat, és épp annyi pontot hoztak össze, ami biztosította a sikerüket (79-70).

A döntő második mérkőzését szombaton rendezik.

Eredmény – férfikosárlabda NB I., döntő, 1. mérkőzés

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj 79-70 (20-18, 10-17, 30-17, 19-18)
A döntő állása: 1-0 a Fehérvár javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik