Sport

A Pick megint küzdött, de bajnok a Veszprém

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

A férfi-kézilabdabajnokság döntőjének második meccsén is nyert az MKB, így megint bajnok lett.

A már megszokottnak tűnő Veszprém-Szeged döntő első meccse nagyon sima lett, hiszen 33-23-ra nyert a bajnok Skaliczki László csapata ellen.

Több szakember gondolta tehát, hogy már kedden véget ér a bajnoki döntő, a Veszprém győz Szegeden is. A meccs első félideje ezzel együtt szorosra sikeredett. A Szeged 1-0-ra, 6-5-re (2-5 után) és 8-7-re is vezetett a 22. percben, innentől azonban buta hibák sorozata következett.

A Pick ezúttal is képes volt mennyei és pokolbéli sorozatokra, a félidő hajrája felé haladva két hetest is kihagyott a hazai csapat, Larholm sem érezte a ritmust, az MKB pedig kegyetlenül kihasználta ezeket a hiányosságokat.

A 30 perc végén 15-11-re vezetett a Veszprém. A Pick azért is volt bajban, mert egyik legjobbja, Ancsin Gábor egyetlen gólt sem lőtt az első félidőben.


Fotó: Iványi Aurél
A képre kattintva galéria nyílik.

A Szeged ennek ellenére remekül kezdte a második félidőt, de csak keservesen csökkent a számszerű differencia. A 11. percre Buday góljával csak kettő volt a különbság (16-18), majd Mikler kivédte Császár hetesét, sőt! Lasica is eredményes volt, majd Mikler újra védett, egyenlíthetett volna a Pick.

Pribanic egyenlített aztán, de Császár tíz perces szünet után ismét a Veszprémnek lőtt gólt. És még három következett ezután, megint ellépett a Veszprém. Buday is sokat hibázott a hazaiaktól, 8 perccel a vége előtt három góllal ment az Ortega-csapat.

Négy perccel a vége előtt 24-23-ra vezetett már csak a Veszprém, emberhátrányból állt fel a Pick. Megint. 1 perc 56 másodperccel a vége előtt is egy volt a különbség. Tatai pedig kivédte Iváncsik lövését. Prodanovic is kihagyta aztán, Ugalde viszont megindult, és belőtte a végső csapást jelentő találatot.

A végén még Renato Sulicot piros lappal kiküldték, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Ismét bajnok az MKB Veszprém! 21. alkalommal.

Eredmény – férfi-kézilabdabajnokság, 2. mérkőzés:

Pick Szeged – MKB Veszprém 24-26 (11-15)

A párharc nyertese: a Veszprém, 2-0 arányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik