Sport

Egy lépésre az aranyéremtől az Eger

Biros Péter (biros péter, )
Biros Péter (biros péter, )

A ZF-Eger a bajnoki nagydöntő második mérkőzésén is legyőzte a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP csapatát a férfivízilabda ob I.-ben.

A szolnoki pólócsapattól már az is nagy bravúrnak számít, hogy az alapszakaszban látott hullámvasutazást követően ott van a bajnoki nagydöntőben. Ehhez képest Kovács István együttese majdnem meglepetést okozott a nagy esélyes Eger otthonában is, a hevesiek csak hosszabbításban tudtak ellenfelük fölé kerekedni az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc első felvonásán.

A második összecsapást szombaton délután, a Tiszaligeti Uszodában rendezték, a vendég egriek pedig kétszer is vezetést szereztek az első negyedben, de a Szolnok mindkétszer egyenlített. Gocics emberfórból szerzett találata után már a hazaiaknál volt az előny, de erre a kiegyenlített második játékrészben volt válasza az Egernek, 3-3-ról folytatták a csapatok a félidőt követően.


Egri öklök a magasban – másodszor is nyert a csapat
Fotó: MTI

A harmadik harmadban két góllal is el tudott lépni Gerendás György együttese a riválistól, ám Hosnyánszky révén faragott hátrányából a Dózsa, amely egy fontos Decker-védés után az egyenlítésért is támadhatott, Gocics találatával pedig meg is lett az egalizálás.

Az izgalmas hajrában az Eger nagy lehetőséghez jutott 35 másodperccel a negyedik negyed vége előtt, ugyanis emberelőnybe kerültek a vendégek. Biros a bal szélről védhetetlenül bombázott a hálóba, majd a Szolnok került fórba 8 másodperccel a vége előtt, ám Bisztritsányi védeni tudott, 7-6-ra nyert az Eger, amely már csak egy lépésre van a bajnoki aranyéremtől.

A sorozat következő mérkőzését kedden rendezik.

Eredmény – férfivízilabda ob I., döntő, 2. mérkőzés

Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 6-7 (3-2, 0-1, 1-3, 2-1)
góldobók:
Aleksic 3, Gocic 2, Hosnyánszky 1, illetve Salamon 4, Bátori 1, Seman 1, Biros 1

Az állás: 2-0 az Eger javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik