Sport

A kínaiak már vízilabdában is erősödnek

Vízilabda (vízilabda, vízilabda, )
Vízilabda (vízilabda, vízilabda, )

Úgy néz ki, Kínában is találtak legalább 12 férfit, akit úszás közben nemhogy nem zavar a labda, hanem még bánni is tud vele. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a világ legnépesebb országának vízilabda-válogatottja bejutott a nyolc legjobb nemzeti együttest – köztük mindkét magyar csapatot – felvonultató Világliga Szuperdöntőbe.

A nőknél a kínai vízilabda-válogatott már letette a névjegyét a londoni olimpián – alig vertük meg őket (11-10) –, de most a férfiak is vitézkednek: bejutottak a Világliga döntőjébe. Az ázsiai-óceániai selejtezősorozatot a kínai férficsapat Japánt megelőzve nyerte meg, míg a nők Ausztrália mögött a második helyen végeztek az új-zélandi Aucklandben zajló tornán, így kvalifikálták magukat számol be a fina.org.

A kínai férfivízilabda-válogatottal Pekingben az olimpián találkozhatott volna a magyar csapat, ha nem lett volna  a másik csoportban. Nem alkottak maradandót, győzelem nélkül, -39-es gólaránnyal az utolsó helyen végeztek csoportjukban.

A férfi-Világliga Szuperdöntőjét június 11. és 16. között az oroszországi Cseljabinszkban tartják, amelynek a két friss továbbjutó mellett már biztos résztvevője Magyarország, Montenegró, Oroszország és Szerbia. Hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány honnan szerez a kínai válogatottról videót, azt egyelőre nem tudni, de tán a kínai pasik még annyira nem erősek, mint a női csapatuk.

A nők fináléját Pekingben rendezik június 1-től 6-ig, a jelenlegi „hatok” listája: Magyarország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Ausztrália és Kína.

A mezőny mindkét nemnél  azt követően válik teljessé, hogy lezárul az amerikai selejtező, amelyet e hónap végén bonyolítanak le az egyesült államokbeli Los Alamitosban, és további két-két csapat csatlakozik a Szuperdöntőhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik