Sport

Görbicz: Ennél szebb ajándékot nem kívánhattam

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

A női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő után a Győri Audi ETO irányítója, Görbicz Anita az aranyérem mellé más meglepetést is kapott.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb magyar sikerének lehettünk tanúi szombat délután, hiszen a győri hölgyek az idegenbeli meccset követően Veszprémben is legyőzték a norvég Larvikot, ezzel az ETO megnyerte története első BL-serlegét.

A lefújás után természetesen örömmámorban úszott az aréna, a játékosok, az edzők, a szurkolók egy emberként örültek ennek a nagyszerű sportsikernek.

Görbicz Anita ráadásul duplán ünnepelhetett, hiszen május 13-án van a születésnapja, így a csapattársai egy tortával is meglepték a válogatott kézist.

Fotó: AFP

“Ennél szebb ajándékot nem is kívánhattam volna. Vágytunk erre a sikerre, és külön köszönet a szurkolóinknak, akik például a Valcea elleni itteni visszavágón segítettek minket a továbbjutásban!” – mondta az ünnepelt.

“Úgy gondolom, mi vagyunk a legjobbak, hiszen 16 meccsből 15-öt megnyertünk! Fantasztikus ilyen közönség előtt nyerni!” – mondta Heidi Löke, a győriek norvég beállósa, de Rédei-Soós Viktória sem volt kevésbé boldog: “Nagyszerű idényünk volt, de kétségtelen, hogy ennek csúcsa a BL-diadal! Az egész szezonban hihetetlenül egységesek voltunk, és ez repített minket!”

“Éreztem a csapatban az erőt, az elszántságot, és azt is éreztem, hogy nem lesz görcsös a játékunk. A mostani mérkőzésen is voltak kisebb hullámvölgyek, de mindig voltak, akik lendítettek a többiek teljesítményén. Nagyszerű érzés BL-győztesnek lenni, és köszönöm a bizalmat, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője” – ezek pedig már Ambros Martin vezetőedző szavai, aki korábban játékosként is volt BL-győztes.

Este egyébként több ezren fogadták a győztes csapatot Győr belvárosában. A játékosok a főtámogató révén nyitott tetejű autókkal érkeztek a városháza előtt felállított színpadhoz, az elsőben Ambros Martin vezetőedző mellett Görbicz Anita csapatkapitány és Kelecsényi Ernő klubelnök utazott a trófeával.

A kézilabdázókat egyesével szólították az emelvényre, ahol Borkai Zsolt polgármester, egyúttal a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte őket.

“Régóta várt erre a sikerre a város. Mostanra egységessé formálódott a csapat, amely igazi közösséget alkot. Eddig talán éppen ez hiányzott” – mondta Borkai, aki ezt követően a város nevében ajándékkal és virágcsokorral kedveskedett a játékosoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik