Sport

Hajrá, Győr!

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

Az ETO kézilabdacsapata előnyben van a Bajnokok Ligája-döntőjében. Szombaton jön a veszprémi visszavágó.

Mikor, ha nem most? – teszi fel a kérdést mindenki a Győri Audi ETO-val kapcsolatban. Az elsőszámű magyar női kézilabdacsapat korábban hétszer döntőzött nemzetközi kupasorozatban, ám mindannyiszor ezüstérem lett a vége. Most, nyolcadszorra elérhető közelségbe került a végső siker, a zöld-fehérek ugyanis idegenben 24-21-re nyertek a Larvik otthonában a Bajnokok Ligája-döntőben, szombaton pedig a Veszprém Arénában be is biztosíthatják a végső sikert.

“Új elemekkel nem készülünk, tisztában vagyunk vele, hogyan tudjuk megnyerni a meccset, lényeg, hogy kijöjjön a tudásunk” – mondta még csapata pénteki indulása előtt Ambros Martín, a győriek vezetőedzője, aki számíthat az összes játékosára, ugyanis mindenki egészséges magyar oldalról.


Görbicz győzelemmel ünnepelné születésnapját
Fotó: MTI

A szakember azt is elmondta, hogy a két fél már nem nagyon fogja tudni meglepni a másikat, ehhez egy hét leforgása kevés. Ezt mondják a norvégok is, akik azt is hangoztatják, hogy rajtuk már nincsen teher, egy jót akarnak játszani és megnézik mi sül ki belőle.

A Győri ETO klasszisa, Görbicz Anita május 13-án ünnepli majd a 30. születésnapját. Talán nem nehéz kitalálni, milyen ajándéknak örülne a legjobban.

A hangulatra biztosan nem lesz majd panasz a Veszprém Arénában, négyszeres volt a túljelentkezés a visszavágó jegyeire. Győr lépett is ezügyben, ugyanis azok, akik nem jutnak be a csarnokba Győrben, a Városháza előtti óriáskivetítőn követheik figyelemmel az eseményeket.

A találkozó szombaton 15:15-kor kezdődik a Veszprém Arénában. A meccset élőben közvetíti a DigiSport, valamint az M1, a Sport24 pedig szöveges tudósításban követi majd az összecsapást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik