Sport

A győri lányok felültek Európa trónjára!

győri audi eto kc (győri audi eto kc, )
győri audi eto kc (győri audi eto kc, )

A Győri Audi ETO kettős győzelemmel nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját! Fantasztikus két meccset játszottak Görbiczék!

Nagyszerű helyzetből várhatták a györiek a finálé visszavágóját, hiszen 24-21-re nyertek a zöld-fehérek Norvégiában. A veszprémi visszavágón így csak annyi dolga volt a Győrnek, hogy ne kapjon ki, hiszen a döntetlennel is, de akár még egy kétgólos vereséggel is megnyerte volna története első BL-trófeáját az ETO.

Ez össze is jött, hiszen fantasztikusan kezdték a mérkőzést a hazaiak, sorra lőtték a gólokat, miközben a norvégok Lunde bravúrjainak köszönhetően alig találtak be. 9-2 után magára talált a norvég együttes, és felzárkóztak, így a félidőben “csak” öttel ment a Győr, vagyis összesítésben nyolc volt közte.

A második felvonásban ismét megszórták Legangert a hazaiak, majd megint a Larvik percei következtek. Azonban az ETO nagyon jól tartotta magát, szép és eredményes kézilabdával a legfontosabb pillanatokban találtak be, így a lefújás előtt egy perccel hiába egyenlített a Larvik, Ambros Martin egy időkérés során elmondta, nyerni kell, nem lehet döntetlennel zárni a szezont. Görbicz Anita ennek eleget is tett, hiszen pár másodperccel a meccs vége előtt bevágott egy hetest a norvég kapuba, így végül 23-22-vel, kettős sikerrel nyerte meg a 2012-2013-as szezonban a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO.

A díjátadón a Ferencváros vezérét, Tomori Zsuzsát köszöntötték először, hiszen 95 találattal ő lett a sorozat gólkirálya, majd a Larvik kézisei is megkapták az ezüstöt. Végül a győri hölgyek nyakába akasztották az aranyat, így a lehető legszebben zárult ez a BL-szezon.

A Győr a harmadik magyar női csapat a Vasas (1982) és a Dunaferr (1999) után, amely az élen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az ETO-nak ez volt a nyolcadik fináléja az európai porondon, az előző hetet (BL: 2009, 2012 – EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) elveszítette.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő, 2. mérkőzés

Győri Audi ETO – Larvik 23-22 (13-8)
Gólszerzők:
Radicevic 5, Löke 5, Görbicz 4/3, Lekic 3, Amorim 2, Szepesi 2, Kovacsics 2/1, illetve N. Mörk 5/4, Hammerseng 4, Riegelhuth 4, Th. Mörk 3, Edin 2, Blanco 2, Larsen 2

A BL-t a Győr kettős győzelemmel, 47-43-as összesítéssel nyerte.

 

Vége a mérkőzésnek! BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZTES A GYŐRI AUDI ETO A 2012-2013-AS SZEZONBAN! BRAVÓ!

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Szerencsére Lunde védeni tudott. Ambros Martin azt kérte, hogy ne kockáztassanak a győriek. Hammerseng szedett össze közben egy hetest. Herr Orsolya állt be a kapuba, Nora Mörk így is eredményes, 22-21. Amorim löketét Leganger védte, de a Larvik is eladta a labdát. Egyenlítettek a norvégok, Hammerseng révén (22-22). Görbicz az utolsó percben belőtt egy hetest (23-22).

51-55. PERC: RADICEVIC!!!! 21-17! Most néggyel, összesítésben nyolccal megy a Győr! Hammerseng könnyen talált be (21-18). Lekic idegből, a felső léc segítségével majdnem hálót szaggatott! Figyelni kell, gyorsan lőttek kettőt a norvégok, már csak 22-20… Görbicz szerencsére vissza tudott jönni, a közönség vastapssal fogadta.

46-50. PERC: Riegelhuth a falból szerzett labdát, majd megindult és nem is hibázott, az ellentámadásból Wibét pedig kiállították. Hátrányban Hammerseng gólt szerzett, időt is kért a Győr (19-16). Riegelhuth góljával közel került a Larvik, de Breivang a kapufát lőtte szét szerencsére (19-17). Hammerseng fölédurrantott. Thea Mörköt kiállították, miután Görbiczet fölborította. A Győr vezére nem képes folytatni a játékot, lábra sem tud állni. Nagy fájdalmai vannak az irányítónak. Egyébként hetest is kapott a Győr, Kovacsics bevágta (20-17).

41-45. PERC: Larsen megint (17-12), majd Radicevic hozott össze egy hetest, amit Görbicz magabiztosan értékesített (18-12). Blanco is betalált, majd Kovacsics lopott el egy labdát, de az ETO nem tudott élni a lehetőséggel. Riegelhtuh ellenben igen a másik oldalon (18-14). Radicevic elképesztő pörgetése is beakadt (19-14), majd Larsen rosszul lőtt.

36-40. PERC: Löke szépen szedett össze egy lecsorgó labdát, és pontosan is célzott, majd Lunde egy löketet a kapufára ütött (16-10). Hihetetlen, amit a Győr művel, Görbicz megint a lábak között pattintotta oda a labdát Lökének, így már hét a különbség. Tonje Larsen szépített.

31-35. PERC: Görbicz hetesével kezdhetett volna a Győr, de Leganger a vonalon maradva védeni tudott. Gyors egymásután két gól, majd Thea Mörk is góllal jelentkezett, így 14-10 az állás. Radicevic!!!!!! Gyönyörűen kijátszották a hazaiak az akciót, a novégok csak keresték a labdát (15-10).

Vége az első félidőnek! 13-8-ra vezet a Győr, összesítésben nyolccal megy a magyar csapat! Nagy közel kerültek a győri hölgyek a BL-győzelemhez.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Szepesi gyönyörű goljával, a szélről növeli az előnyt a Győr, majd Lunde a kapufára tornázott egy lövést (12-8). Larsent küldték ki kétpercre, előnyben fejezheti be az első félidőt a Győr. Kovacsics Anikó emberelőnyös góljával 13-8! Ezaz, nagyon kellenek a gólok!

21-25. PERC: Edin test mellől zúdította be (10-6), de Görbicz hetese is a hálóban landolt (11-6). Edin gólját érvénytelenítették, hetessel jött a Larvik, amit Nora Mörk sajnos belőtt. Felébredtek a norvégok…, 11-7. Ez nem igaz, Edin megint áttörte a falat.

16-20. PERC: Szepesi!!!!!! 9-2! Larssen közben szétlőtte a kapufát. Görbicz védekezett szabálytalanul, Nora Mörk hetese pedig bent van, 9-3. Mörk most talpról, 9-4-re feljött a Larvik. Zsinórban ott a harmadik Nora Mörk-gól, megint hetesből. 9-5 az állás. Rég volt már győri gól, ezt a rossz sorozatot Lekic szakította meg, 10-5.

11-15. PERC: Elvették a Larviktól a labdát, Radicevic pedig estében ejtett a kapuba! Már 6-2. Sajnos a gólszerző lent maradt a földön, de nincs komoly baj. A vendégek időt kértek. Sulland Lunde lábai között akart gólt szerezni, de nem ment be, Löke lövése viszont igen, 7-2! A vendégek kínai figurája nem jött be, Lekic viszont meglépett a labdával, és a hálóba talált. Ezt leírni is hihetetlen, 8-2!

6-10. PERC: Ezaaaaaz, Löke gyorsindítás után talál be, 4-1! Lunde elképesztő formában véd, négy nagy ziccernél is hárítani tudott. MILYEN KEZDÉS! Görbicz lövésést blokkolták, Löke összeszedte a labdát és bevágta!!!! 5-1! Löke szétlőttte a kapufát, majd kiállítás a norvégoknál. Thea Mörk ezt már bevágta, 5-2.

1-5. PERC: Horvát játékvezetők fújnak a meccsen. A Larvik kezdett. Lunde védésével kezdődött az összecsapás, majd Lekicet nyomták le a kapu előtt. Amorim aztán felavatta Legangert, vezet a Győr! Egymás után mindkét kapus bravúrral védett. Görbicz pörgetett lövésével már 2-0!!! Riegelhuth szerezte a norvégok első találatát, majd Radicevic azonnal válaszol, 3-1.

A játékosok bemutatása zajlik a Veszprém Arénában. Természetesen telt ház van, óriási a hangulat. A csarnok egy emberként énekli a magyar himnuszt.

Már csak percek vannak a kezdésig! Mi nagyon várjuk már a kezdést, reméljük pár óra múlva ünnepelhetnek a győriek!

Előzetes: Mikor, ha nem most? – teszi fel a kérdést mindenki a Győri Audi ETO-val kapcsolatban. Az elsőszámű magyar női kézilabdacsapat korábban hétszer döntőzött nemzetközi kupasorozatban, ám mindannyiszor ezüstérem lett a vége. Most, nyolcadszorra elérhető közelségbe került a végső siker, a zöld-fehérek ugyanis idegenben 24-21-re nyertek a Larvik otthonában a Bajnokok Ligája-döntőben, szombaton pedig a Veszprém Arénában be is biztosíthatják a végső sikert.

A Győri ETO klasszisa,Görbicz Anita május 13-án ünnepli majd a 30. születésnapját. Talán nem nehéz kitalálni, milyen ajándéknak örülne a legjobban.

A hangulatra biztosan nem lesz majd panasz a Veszprém Arénában, négyszeres volt a túljelentkezés a visszavágó jegyeire. Győr lépett is ezügyben, ugyanis azok, akik nem jutnak be a csarnokba Győrben, a Városháza előtti óriáskivetítőn követheik figyelemmel az eseményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik