Sport

Csoda a jégen – ismét

Franciaország (franciaország, )
Franciaország (franciaország, )

Ezúttal Franciaország okozott hatalmas meglepetést, miután legyőzte a címvédő oroszokat. Kanada a társrendező svédeket tömte ki a hoki-vb-n.

Kissé meglepő volt, hogy 20 percnyi játék után még 0-0-át mutatott az eredményjelző Franciaország és Oroszország összecsapásán az A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A második harmadban aztán Perezsogin szerzett vezetést a címvédőnek, úgy tűnt, hogy a találkozót megelőzően hibátlan mérleggel álló szbornaja ezt a mérkőzést is behúzza.

Igen ám, csakhogy a gallok szereztek két gólt a második szünetig, így pedig az oroszoknak kellett hajtaniuk a harmadik harmadban. Meg is kínálták 11 lökettel az égiekkel is lepaktáló Hardy kapust, azonban nem sikerült túljárni a portás eszén, így megszületett a vébé eddigi legnagyobb meglepetése: 2-1-re nyert Franciaország.

A nemzetközi sajtóban hatalmas visszhangot váltott ki ez a mérkőzés, sokan újabb csodát emlegettek. Mint mikor az amerikai válogatott az 1980-as, Lake Placid-i téli olimpiai döntőjében legyőzte a szovjeteket.

Este szuperrangadót rendeztek, melyen a társházigazda Svédország meccselt Kanadával. A háromkoronások kezéből egészen hamar kicsúszott az irányítás, ugyanis a egyszerű, ám eredményes hokit játszó juharlevelesek a 33. percben már 3-0-ra vezettek. A svédek az utolsó harmadban többször is próbára tették Mike Smith reflexeit, de a kapus állta a sarat, Kanada pedig végül 3-0-ra megnyerte a derbit.

A csehek is majdnem megégették magukat a játéknapon, ugyanis csak hosszabbításban tudtak felülkerekedni a nagyot küzdő dánokon. Szlovákia ugyanakkor beleszaladt egy pofonba, a lettek 5-3-ra nyertek.

Izgalmas lesz még a kiesés elkerüléséért vívott harc – is.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság

S csoport (Stockholm):
Csehország-Dánia 2-1 (0-0, 0-0, 1-1) – szétlövéssel
Svédország-Kanada 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

H csoport (Helsinki):
Franciaország-Oroszország 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Szlovákia-Lettország 3-5 (1-3, 1-1, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik