Sport

Fucsovics elvérzett Kunmingban

tenisz (tenisz, )
tenisz (tenisz, )

A magyar teniszezőnek nem sikerült a 125 ezer dolláros kína verseny első fordulójából továbbjutnia.

Azután, hogy Fucsovics Márton felnőtt pályafutása első tornagyőzelmét aratta An-ningben már a 125 ezer dollár összdíjazású kunmingi torna első fordulójából próbált továbblépni. A sors fintora, hogy éppen az a brit Ward várt rá, akit két napja a döntőben 7-5, 3-6, 6-3-ra legyőzött.

A magyar teniszezőnek nem sikerült ismételnie, most a brit fiú bizonyult jobbnak. A huntennis.hu beszámolója szerint a 210. helyre feljövő britnek az első szettben nem volt esélye elvenni Marci adogatását, a magyar játékos azonban egyszer sikerrel járt, igy 6-3-ra megnyerte a játszmát. A másodikban szettben sokáig tartották a szerváikat a játékosok, 6-5-ösd Ward-vezetésnél azonban a britnek sikerül a break, 7-5-re megnyerte a szettet.

A két nappal ezelőtti meccshez hasonlóan tehát jöhetett a döntő szett, ahol Ward rögtön az első breaklehetőségét kihasználta és 4-1-re lehúzott, majd 5-2-nél Marci adogatásánál meccslabdája is volt, amit azonban Marci háritott, nem sokkal később azonban Ward már a visszavágást ünnepelhette.

A négy hetes kínai torna alatt Fucsovics 100 helyet javított a világranglista helyezésén.

ATP-CHALLENGERTORNA, KUNMING, 1. FORDULÓ:

Ward (brit)–Fucsovics (magyar) 3:6, 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik