Sport

Átalakulóban a Volán kerete

A világbajnokság után, ahogy várható volt megindult a játékos mozgás a hokisoknál, a SAPA Fehérvár AV 19-nél is érzékelhetőek a változások.

Azt már a szezon után tudtuk, hogy légiósai többségétől megválik a klub, csupán Frank Banhamnek kínálnak új szerződést.

Adam Munro, aki két évig állt a kék-fehérek ketrecében a HC TWK Innsbruckhoz igazolt, míg Vas Márton a német harmadosztályú Frankfurt csapatát erősíti majd, így együtt dolgozhat a válogatott szövetségi kapitányával, Rich Chernomazzal. A 149-szeres válogatott Vas négy szezont húzott a fehérvár színekben, ez alatt 221 EBEL-mérkőzésen 76 gólt szerzett és 103 gólpasszt adott.

Marty Raymond, az új vezetőedző már nem számolhat a távozó Sofron Istvánnal, a szélső kérője a német bajnokság egyik legjobb együttese, a Krefeld Pingiune.

„A tervek úgy szólnak, hogy egy kapust, két hátvédet és három csatárt hozunk a tengerentúlról, utóbbi szám négyre nőhet, ám ez elsősorban a magyar játékosokkal zajló tárgyalások eredményétől függ. Azt már tudjuk, hogy Bartalis István nem minket választott, de Vas Jánost és Kóger Dánielt továbbra is szeretnénk leszerződtetni. – nyilatkozta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Továbbá szeretnék még kék-fehérben látni a Miskolci Jegesmedvék felnőtt válogatott játékosát, Nagy Krisztiánt, és Nemes Benjamint, a center eddig a Patriot Budapest csapatát erősítette, és 59 mérkőzésen 26 pontot szerzett az MHL-ben.

Hajós Roland és Tóth Adrián sem kap ajánlatot az EBEL-csapattól ezen a nyáron, valamint még az sem biztos, hogy a gárda veteránja, a 43 esztendős Sille Tamás marad-e. A hátvéden múlik, hogy milyen minőségben folytatja a Fehérvárban, mivel a klub hosszú távon számol vele. A bekk azonban nem tagadta, hogy más magyar csapattól is kapott ajánlatot.

Most szabadságát tölti a felnőtt csapat, ám az EBYSL-ben első U20-as csapat tagjai már dolgoznak, készülnek a 2013/14-es szezonra. A felnőttek folyamatosan kapcsolódnak be a munkába, ahogy aláírják szerződésüket. A fizikai alapozást Tyler Dietrich, az EBEL U20-as csapat vezetőedzője vezényli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik