Sport

Kanadai edző a Volán élén

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong szakosztálya csütörtökön megegyezett Marty Raymonddal, aki 2013. augusztus 1-től a csapat vezetőedzője lesz.

A 48 esztendős kanadai származású Raymond az elmúlt két szezonban a szintén EBEL-ben érdekelt KHL Medvescak Zágráb vezetőedzője volt, nem érkezik tehát ismeretlen terepre.

– Nagy izgalommal tölt el, hogy én lehetek a Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője. A csapat szenvedélyes szurkolói és profi menedzsmentje megkönnyítették a döntésem meghozatalát. Nagyon várom, hogy a lehető legjobb eredményre vezessem a csapatot és remek emberekkel dolgozhassam együtt. Ez egy hatalmas lehetőség számomra. Készen állok a kihívásra! – nyilatkozta új munkájáról.

A csapat másodedzője a jelenleg az ECHL-ben dolgozó Rob Pallin lesz. A Las Vegas Wranglers 46 esztendős edzője Marty Raymond javaslatára és szintén 2+1 éves kontraktus keretében érkezik Székesfehérvárra.

A Sapa Fehérvár AV19 felnőtt csapatának nyári erőnléti munkáját Tyler Dietrich, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U20-as csapatának vezetőedzője fogja felügyelni. A csapatával idén az osztrák, illetve a magyar junior bajnokságot is megnyerő Dietrich a 2013-2014-es szezonban is tovább tevékenykedik az Akadémián az U20-as csapat vezetőedzőjeként.

A 2013-2014-es szezonban induló EBEL U18-as bajnokságban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatának vezetőedzője Kóger István lesz, aki Énekes Lajossal fogja irányítani a legfiatalabb EBEL-csapatot. Mindhárom felső korosztályban (felnőtt, U20 és U18) Farkas Tamás kapusedző dolgozik a kapusokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik