Sport

Görbicz: Nem félünk, nem az a csapat vagyunk

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

A Győri Audi ETO vasárnap Larvikban lép pályára a Bajnokok Ligája döntőjében.

Vasárnap délután Larvikban, a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő első felvonásán lép pályára a Győri Audi ETO KC csapata. A Rába-parti lányok nyolcadik nemzetközi kupadöntőjükre készülnek, azonban eddig csak ezüstérmet szerzett a társaság: a BL-ben kétszer, az EHF-kupában négyszer, a KEK-ben pedig egyszer maradt alul a fináléban az együttes.

Győrben nem foglalkoznak a múlttal, a Larvikba történő elutazás előtt ezt a játékosok is hangoztatták. Ambros Martín, az ETO vezetőedzője korábban elmondta, hogy a csapatnak megvan a kellő önbizalma, az esélylatolgatást pedig másra bíznák, ők nyerni mennek Norvégiába!


Fotó: MTI

„Nem hinném, hogy nekünk kellene félnünk, nem az a csapat vagyunk. Tudjuk, miben vagyunk erősek, s azt is, miben kell folyamatosan javulnunk. Ezért dolgozunk keményen most már lassan egy éve. Ami biztos, a védekezés kulcsfontosságú lesz a két meccs során, azon múlik szinte minden” – ezt már Görbicz Anita, a győriek irányítója mondta a kisalfold.hu-nak.

A szezonban a két együttes egyébként már kétszer meccselt egymással, mind a kétszer a középdöntőben. Ugyan arra a két találkozóra nem lenne szerencsés alapozni, de azért nem rossz előjel, hogy mind a kétszer az ETO diadalmaskodott, ráadásul hat-hat góllal: február 16-án a Győr 24-18-ra győzött idegenben, március 2-án pedig Győrben 30-24-re. Ezeket az eredményeket el tudnánk fogadni most is.

Korábban egyébként csak két magyar együttes, 1982-ben a Vasas, 1999-ben pedig a Dunaújváros ért fel a Bajnokok Ligája csúcsára. Reméljük, hogy nemsokára már a Győrt is a nagy elődökkel együtt emlegetik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik