Sport

Dávid újra legyőzte Góliátot

Brooklyn Nets (brooklyn nets, )
Brooklyn Nets (brooklyn nets, )

A Chicago Bulls nagy meglepetésre kiejtette a Brooklyn Nets együttesét az NBA rájátszásában.

Ritka az olyan a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), hogy hétmeccsesre nyúló párharc utolsó felvonása előtt egyértelmű esélyesnek nyilvánítsuk ki valamelyik csapatot. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban mégis így voltunk vele, ugyanis mivel a Chicago Bulls úgy látogathatott Brooklynba, hogy a Nets játszott hazai pályán, náluk volt a lélektani előny, a Bikák pedig a négy legjobb játékosukból hármat is nélkülöztek sérülés miatt.


Noah lépett elő a Bullsból
Fotó: AFP

Na, ezek után hatott bombameglepetésként, hogy a Brooklyn elvérzett, egy harmadik negyedben mutatott feltámadást leszámítva gyakorlatilag az egész mérkőzésen a vendégek akarata érvényesült. Ebben hatalmas szerepe van a Bulls centerének, Joakim Noahnak, aki eksztázisban játszotta végig a találkozót: szerzett 24 pontot és 14 pontot, valamint karriercsúcsot jelentó hat blokkot is kiosztott.

Így fény derült az utolsó továbbjutó kilétére is, a Chicago az alapszakaszgyőztes, valamint a Milwaukee kisöprése miatt kipihent Miami Heattel mérkőzik meg a rájátszás második körében.

Eredmény – NBA-rájátszás, 1. kör, Keleti főcsoport

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 93-99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, a Chicagónak.

A folytatásban:

Kelet:
Miami Heat (1.) – Chicago Bulls (5.)
New York Knicks (2.), Indiana Pacers (3.)

Nyugat:
Oklahoma City Thunder (1.) – Memphis Grizzles (5.)
San Antonio Spurs (2.) – Golden State Warriors (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik