Sport

Kezd magára találni a magyar zseni

fucsovics-marton(960x640).jpg (fucsovics márton, )
fucsovics-marton(960x640).jpg (fucsovics márton, )

Teniszben a tartós sikert alázatos munkával és apró lépésekkel lehet elérni. Fucsovics Márton is így gondolhatta, amikor versenynaptárába felvette a kínai versenykörutat.

Jelenleg a világranglitsta 383. helyén álló magyar éljátékos juniorban még a világelitbe tartozott. 2010-ben a magyar tenisz történetében először korosztályos egyest nyert Wimbledonban (!!!). Igazi zseninek tartották, azóta azonban a felnőttéválás nehézségeivel küszködik – minden téren.

Ezért is örömteli, hogy a túra harmadik állomásán, Anningban az 50 ezer dollár összdíjazású challengertorna első fordulójában simán (6:0, 6:3) legyőzte a 6. kiemelt japán Morija Hirokit (202.).

Fucsovics, ha a következő fordulóban is nyer a litván Laurynas Grigelis (453.) ellen, úgy már 15 világranglista ponttal lesz gazdagabb, amellyel közelebb kerül az idénre kitűzött cél eléréséhez. Ez nem más, mint az ATP ranglista TOP 250-be kerülés. Ez ugyanis már wimbledoni selejtezőt jelent, ami azért fontos, mert a 21 éves magyar játékosnak a fű az igazi terepe.

Reméljük végre megtalálja a helyes utat Fucsovics, hiszen szakemberek állítják, képességei alapján szorgos, kitartó, aprólékos munkával újra felépítheti magát és tehetsége alapján akár stabil TOP 50-es játékos lehetne. Ilyen pedig Taróczy Balázs óta nem volt Magyarországon.

ATP-CHALLENGERTORNA, ANNING (50 000 dollár, salak)

Egyes. 1. forduló
Fucsovics Márton (magyar)–Morija (japán, 6.) 6:0, 6:3

Fucsovics az első két tornán egyaránt a negyeddöntőben esett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik