Sport

Eldőlt, kiszáll a Fehérvár egyik nagy ellenfele

SAPA-Fehervar-AV-19-Medvescak-Zagreb(2)(960x640).jpg (sapa fehervar av19, medvescak zagreb, )
SAPA-Fehervar-AV-19-Medvescak-Zagreb(2)(960x640).jpg (sapa fehervar av19, medvescak zagreb, )

A Medvescak Zagreb az EBEL helyett jövőre Európa legerősebb hokibajnokságában, az NHL mintára épített orosz KHL-ben áll rajthoz.

A hockey-news.info információi szerint eldőlt, a horvát jégkorongklub visszalép az EBEL-indulástól és ősztől már a KHL-ben áll rajthoz. Ezzel az orosz bajnokságban 28 csapat szerepel majd 8 országból (Oroszország, Kazahsztán, Lettország, Fehéroroszország, Ukrajna, Szlovákia, Csehország és Horvátország).

Csak a nagyságrend kedvéért: a KHL-ben a zágrábiak költségvetése 10 millió euró lesz. Ebből 7-et az orosz szponzorok dobnak össze, a többit kell a klubnak összegereblyéznie, de ezzel is a legszegényebb alakulat lesz a ligában a Medvescak.

A legtöbb pénzből az SZKA és a CSZKA gazdálkodik, az ő büdzséjük 52 millió euró. A horvát klub azért ütheti meg mégis az EBEL szintjét, mert egyrészt újabb közép-kelet-európai ország csatlakozik így a ligához, másrészt a pulai amfiteátrumban nem egyszer rendeztek már 15 ezer néző előtt meccseket, ami azért impozáns szám még KHL szemüvegen keresztül is.

A Zágráb megüresedett helyét az EBEL-ben a szlovák Piestany, az újjáépített Jesenice vagy éppen a dunaújvárosi DOCLER töltheti be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik