Sport

Daniel Pidun győzedelmeskedett a berlini főversenyen

A német Daniel Pidun szerezte meg a bajnoki címet az European Poker Tour Berlin főversenyén, 880 ezer euróval gazdagodott.

A nyolcfős fináléra került sor az EPT Berlin főversenyén, melyen hét profi orra elől az amatőr német zsugás, Daniel Pidun kaparintotta meg a győzelmet és a 880 ezer eurót érő bajnoki címet – írja a Poker.hu.

Német dominancia jellemezte az European Poker Tour Berlin 5 300 euró nevezési díjú döntő asztalát. Az élen a hazai Robert Haigh kezdhetett, de rajta kívül még négy honfitársa pályázott a bajnoki trófeára.

Egyikük, Daniel Pidun repülőrajtot vett a finálé kezdetén, szinte azonnal az élre állt, és szinte partiról-partira növelte előnyét.

A főleg hobbiból kártyázó Pidunt jól láthatóan nem nyomta annyira a tét súlya, mint a többieket, így végig higgadt tudott maradni.

Sorrendben az orosz Roman Korenev, három német, Julian Thomas, Roman Herold és Alexander Helbig, valamint a holland Pascal Vos távoztak.

A párbaj a dán Lasse Frost kiesésével alakult ki, akit Pidun búcsúztatott, aki nem mellesleg ezzel hatalmas előnnyel várta a végső megmérettetést Haigh-gal szemben.

Nem is tartott sokáig a Heads Up, az utolsó partiban Pidun 9-8 lapokkal legyőzte Haigh A-K lapjait, az asztalra a 8-3-7-3-J board érkezett ugyanis.

Pidun tehát megszerezte a győzelmet, ami 880 ezer eurót hozott neki a konyhára, míg Haigh 531 ezer euróval gazdagodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik