Sport

Joó és Bor is bronzérmes a cselgáncs-Eb-n

Joo-Abigel(1)(960x640).jpg (joó abigél, )
Joo-Abigel(1)(960x640).jpg (joó abigél, )

Joó Abigél és Bor Barna is megnyerte bronzmérkőzését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon.

Szombaton délután két magyar versenyzőnek szoríthattunk a budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon: a 78 kilós hölgyek mezőnyében induló Joó Abigélért, valamint a férfiak +100 kategóriájában tatamira lépő Bor Barnáért. A két sportoló külön utakon jutott el az bronzmérkőzésig, ugyanis míg Joó kikapott az elődöntőben, addig Bor a vigaszágról küzdötte el magát a harmadik helyért vívott csatáig.

A címvédő Joó a német Luise Malzahn ellen lépett tatamira. Jól kezdett a magyar lány, majd közel egy perc után pontot érő akciót hajtott végre, ám vaza ari helyett végül jukónak látták az ítészek, így 1-0-ról folytatódott a harc. A folytatásban mind a két lány aktív volt, majd a német egyszer pontért reklamált a pontozóknál – tegyük hozzá, jogosan. Nem kapta meg, Joó Abigél pedig kihúzta a végéig, így megnyerte a bronzmeccset!


Fotó: MTI / Kovács Tamás
A képre kattintva galéria nyílik.

“Vártam nagyon az itthoni Eb-t, de aztán elkezdtem izgulni, gyomorgörcsöm volt, és az első meccsem előtt még sírtam is egy picit – idézte fel Joó Abigél a bronzmeccset az MTI-nek. – A szőnyegen aztán erőt adott a buzdítás, a bronzmeccsre a német eléggé elfáradt, nekem inkább az az előtti két mérkőzésen volt nehéz. Úgy tűnik, páros években nyerek Eb-t, szóval talán jövőre ismét…”

Bor Barna az ellen a Matjaz Ceraj ellen meccselt, akit eddig minden alkalommal le tudott győzni. A szlovén bő egy perc után majdnem átdobta maga fölött Bort, de a magyar judoka kivédte a támadást, sőt, a földhöz passzírozta ellenfelét, aki nem bírt kiszabadulni a szorításból, így meglett a második magyar bronzérem is szombaton!

“Úgy mentem ki a tatamira, hogy ha beledöglök is, megcsinálom. Edzőm is azt mondta, hogy itt a döntőben már nem kell tartalékolni – nyilatkozott örömkönnyekkel a szemében Bor. – Nem éreztem tehernek a hazai Eb-t, élveztem a meccseket, az olimpiai csalódás és a sok ezüst után nagyon meg vagyok hatódva.”

A szombati érmesek

férfiak:
90 kg:
1. Kirill Gyenyiszov (Oroszország)
2. Varlam Liparteliani (Grúzia)
3. Karolis Bauza (Litvánia) és Kirill Voproszov (Oroszország)

100 kg:
1. Lukas Krpalek (Csehország)
2. Henk Grol (Hollandia)
3. Jevgenijs Borodavko (Lettország) és Cyrille Maret (Franciaország)
…Cirjenics Miklós és Farkas Bálint helyezetlen

+100 kg:
1. Teddy Riner (Franciaország)
2. Adam Okruasvili (Grúzia)
3. BOR BARNA és Jean-Sebastien Bonvoisin (Franciaország)

nők:
78 kg:
1. Lucie Louette (Franciaország)
2. Ana Velensek (Szlovénia)
3. JOÓ ABIGÉL és Marhinde Verkerk (Hollandia)

+78 kg:
1. Lucija Polavder (Szlovénia)
2. Emilie Andeol (Franciaország)
3. Belkis Zehra Kaya (Törökország) és Irina Kindzerska (Ukrajna)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik