Sport

Ungvári Attila és Miklós is kiesett a cselgáncs-Eb-n

dzsúdó (dzsúdó, )
dzsúdó (dzsúdó, )

Csak Gercsák Szabina maradt "életben" a délelőtti selejtezőkön.


Fotó: MTI

Az első nap kiválóan sikerült a magyar küldöttség számára a budapesti dzsúdó-Európa-bajnokságon, de máris itt a következő versenynap.

A 66 kilogrammban háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós 73 kg-ban indul ezen a tornán, az első meccsén könnyedén meg is verte a lengyel Piotr Kurkiewiczet. A rutinos magyar aztán a német René Schneidert is megverte. Nem úgy a francia Pierre Duprat-t. Ez azt jelenti, hogy két győztes meccsel búcsúzott London egyik hőse új súlycsoportjában.

Ebben a kategóriában indult testvére, Ungvári Attila is, ő viszont kikapott, így kiesett. Nem volt vele szemben elvárás, hiszen eltiltása után ez az első versenye, mégis csalódott volt ő maga és a közönség is a vereség után, a görög Roman Mustopulos örülhetett, leszorítással nyert.

“Sajnos a hosszú kihagyás miatt hiányzott a szőnyegbiztonságom, úgy versenyeztem, mint egy kezdő. Rutintalan voltam, butaságokat indítottam, pedig a görög második intése után úgy éreztem, meglehet a meccs” – kesergett a ceglédi dzsúdós.

A 63 kilós, vb-harmadik Baczkó Bernadett ellenfele egy moldovai volt az első körben, őt négyszer megintették, így továbbment a magyar lány. A következő körben a francia Agbegnenou már nagy falatnak bizonyult.

Sokkal jobban ment Gercsák Szabinának. Az Eb legfiatalabb magyarja 16 évesen előbb a az osztrák Unterwurzachert verte, majd kikapott az orosz Labazinától, így a vigaszágon folytathatja.

A 81 kilós Krizsán Szabolcs és Csoknyai László is megnyerte első meccsét. Krizsán az örmény Davtyan után az olasz Carollót is megverte, így a 16 közé jutott. Ott sajnos nem jött össze a bravúr, mert kikapott a belga Bottieautól.

A paksi reménység, Csoknyai László a csej Jezek elleni siker után kikapott a grúz Tsiklauritól, így ő is kiesett.

A női 70 kilóban Szabó Franciska az elsőt még behúzta, a német Laura Vargas-Koch ellen viszont már kikapott.

Mindezen eredmények azt jelentik, hogy pénteken délután már csak egyetlen versenyzőért, a vigaszágon szereplő Gercsák Szabináért szurkolhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik